EjendomsWatch

Carlsbergfondet sælger ejendomme for over 1 mia. kr.

Carlsbergfondet sælger ejendomspartnerskaber for 1,1 mia. kr., meddeler fondet.

Carlsberg-formand Flemming Besenbacher. | Foto: Polfoto/Anita Graversen

Bryggeriet Carlsbergs hovedaktionær, Carlsbergfondet, har for over 1 mia. kr. solgt flere ejendomspartnerskaber i København, meddeler fondet.

Der er tale om de tre pensionsselskaber, PFA Pension, JØP og Danske Civil- og Akademiingeniørers Pensionskasse, der for 1,1 mia. kr. køber Carlsbergfondets ejendomme.

"Salget af ejendomsselskaberne vil frigøre midler, som Carlsbergfondet i henhold til sin fundata nu kan anvende til bl.a. at støtte grundvidenskabelig forskning," siger fondets formand, professor Flemming Besenbacher.

Det er aktierne i ejendomspartnerselskaberne Ved Boldparken, Munken, Haraldsborg, Søborg Huse, Høeghsminde Parkbebyggelse og C.F. Richsvej, alle i København, som er blevet solgt.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har kunnet indgå aftaler med tre velestimerede danske pensionsselskaber, der alle har en langsigtet investeringensprofil og stor erfaring med ejendomme - og som vil kunne videreføre selskabernes ejendomsaktiviteter til glæde for de nuværende og fremtidige lejere," fortsætter Besenbacher.

Ejendommene blev erhvervet af Carlsbergfondet før anden verdenskrigs afslutning.

Fondet er blevet rådgivet af Catella, Plesner, EY og Deas.

Pensionsgigant bejler til Carlsbergs milliardejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier