EjendomsWatch

Boligminister ser på en stramning af tilbudspligten

Debatten om Carlsbergfondets milliardsalg af seks boligejendomme, hvor man ikke gav lejerne mulighed for selv at matche prisen, vinder nu gehør på Christiansborg.

Boligminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto

Boligminister Inger Støjberg (V) reagerer nu på debatten på en ejendomshandel, hvor Carlsbergfondet i sidste måned solgte seks boligejendomme til pensionskasserne PFA, JØP og DIP. Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Regeringen stiller sig åben over for en regelændring, der vil gøre det vanskeligere for ejendomsbranchen at omgå lejernes ret til at stifte en andelsboligforening og købe den boligejendom, de bor i, til den pris, som køber og sælger har forhandlet sig frem til.

"Når de seneste lejelovændringer skal evalueres til næste år, vil det være naturligt at vurdere, om der er grundlag for at justere lovgivningen. I den forbindelse vil det indgå i overvejelserne, om disse forhold giver anledning til præciseringer af lejelovens regler om tilbudspligt," siger Inger Støjberg til Business Ejendomme.

Teknisk set er det ikke seks boligejendomme, som Carlsbergfondet har solgt til pensionskasserne, men derimod seks ejendomsselskaber. Samtidig har ingen af de tre pensionskasser aktiemajoriteten i selskaberne og undgår dermed kravet om tilbudspligt.

Lejere skærper protest mod Carlsbergs milliardhandel

Sådan fordeles rovet efter milliardhandel med Carlsberg-ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier