EjendomsWatch

Boligminister ser på en stramning af tilbudspligten

Debatten om Carlsbergfondets milliardsalg af seks boligejendomme, hvor man ikke gav lejerne mulighed for selv at matche prisen, vinder nu gehør på Christiansborg.

Boligminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto

Boligminister Inger Støjberg (V) reagerer nu på debatten på en ejendomshandel, hvor Carlsbergfondet i sidste måned solgte seks boligejendomme til pensionskasserne PFA, JØP og DIP. Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Regeringen stiller sig åben over for en regelændring, der vil gøre det vanskeligere for ejendomsbranchen at omgå lejernes ret til at stifte en andelsboligforening og købe den boligejendom, de bor i, til den pris, som køber og sælger har forhandlet sig frem til.

"Når de seneste lejelovændringer skal evalueres til næste år, vil det være naturligt at vurdere, om der er grundlag for at justere lovgivningen. I den forbindelse vil det indgå i overvejelserne, om disse forhold giver anledning til præciseringer af lejelovens regler om tilbudspligt," siger Inger Støjberg til Business Ejendomme.

Teknisk set er det ikke seks boligejendomme, som Carlsbergfondet har solgt til pensionskasserne, men derimod seks ejendomsselskaber. Samtidig har ingen af de tre pensionskasser aktiemajoriteten i selskaberne og undgår dermed kravet om tilbudspligt.

Lejere skærper protest mod Carlsbergs milliardhandel

Sådan fordeles rovet efter milliardhandel med Carlsberg-ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier