Boligminister ser på en stramning af tilbudspligten

Debatten om Carlsbergfondets milliardsalg af seks boligejendomme, hvor man ikke gav lejerne mulighed for selv at matche prisen, vinder nu gehør på Christiansborg.
Boligminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto
Boligminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto

Boligminister Inger Støjberg (V) reagerer nu på debatten på en ejendomshandel, hvor Carlsbergfondet i sidste måned solgte seks boligejendomme til pensionskasserne PFA, JØP og DIP. Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Regeringen stiller sig åben over for en regelændring, der vil gøre det vanskeligere for ejendomsbranchen at omgå lejernes ret til at stifte en andelsboligforening og købe den boligejendom, de bor i, til den pris, som køber og sælger har forhandlet sig frem til.

"Når de seneste lejelovændringer skal evalueres til næste år, vil det være naturligt at vurdere, om der er grundlag for at justere lovgivningen. I den forbindelse vil det indgå i overvejelserne, om disse forhold giver anledning til præciseringer af lejelovens regler om tilbudspligt," siger Inger Støjberg til Business Ejendomme.

Teknisk set er det ikke seks boligejendomme, som Carlsbergfondet har solgt til pensionskasserne, men derimod seks ejendomsselskaber. Samtidig har ingen af de tre pensionskasser aktiemajoriteten i selskaberne og undgår dermed kravet om tilbudspligt.

Lejere skærper protest mod Carlsbergs milliardhandel

Sådan fordeles rovet efter milliardhandel med Carlsberg-ejendomme

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også