EjendomsWatch

Rigmand fra Aarhus snubler over indbringende ejendomsprojekt

Boligbyggeri ved Skanderborg Sø fulgte med i aktiekøb i smykkevirksomhed. Projektet kan give en sidegevinst på et tocifret millionbeløb.

Claus Hommelhoff. | Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto

Den aarhusianske rigmand Claus Hommelhoff erhvervede sig sidste år 49 pct. af aktierne i smykkevirksomheden Pilgrim, hvor han gennem selskabet CBH købte aktierne for 27 mio. kr. Men han har også en andel i et boligprojekt, som kan vise sig at blive en rigtig god sidegevinst på et tocifret millionbeløb for Claus Hommelhoff, der har tjent gode penge på Formuepleje A/S og byggerier i Aarhus. Det skriver Børsen.

Det drejer sig om et areal ved siden af Pilgrims domicil ud til den mindste af søerne i Skanderborg, Lille Sø, med udsigt til skov og slotskirke og bare et par hundrede meter fra byens hovedgade. Her kan der i det snart færdigudviklede projekt Oven Vande opføres i omegnen af 115 lejligheder. Laban Arkitekter i Silkeborg har for længst lavet et forprojekt, mens detailprojekteringen selvfølgelig afventer den endelige lokalplan.

"Størrelsen af en eventuel gevinst kan vi ikke vide noget om endnu. Dér er CBH’s folk eksperterne. Men vi regner da bestemt med, at boligprojektet kan give ny kapital, der kan investeres i yderligere vækst i Pilgrim. De samlede omkostninger til Oven Vande løber vel op i omkring 250 mio. kr.," siger Pilgrims adm. direktør, Søren Christensen, til Børsen.

Projektet forventes gennemført i etaper i takt med efterspørgslen efter boligerne. Det sker for at mindske investeringens størrelse og styring af likviditeten. Søren Christensen vurderer, at byggeriet kan gå i gang efter nytår, så de første beboere kan flytte ind om et par år. Bestyrelsesformand i Pilgrim Per Lilholt fra Claus Hommelhoffs koncern CBH siger til Børsen, at boligprojektet giver en fin upside i Pilgrim-investeringen, men han vurderer, at upsiden er større i smykkeforretningen end i boligerne ved søen.

Rallykører hælder tre mia. kr. i København - har appetit på mere

Rig tysk familie køber strøgejendom for 200 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier