EjendomsWatch

Fredet Utzon-byggeri kan få kontorer som nabo

Kontorbyggeri i fire etager kan blive en del af bevarende lokalplan i Herning. Ejendomsudvikler accepterer nødtvungent, at han ikke kan bygge større.

Foto: Andreas Trier Mørch/www.arkitekturbilleder.dk

Det markante Utzon-tag ved Uno-X-tanken mellem Poulsgade og Dronningens Boulevard i Herning er blevet fredet af Herning Kommune, hvis byplanudvalget på sit næste vil møde behandle et forslag med et nyt byggefelt og en maksimal højde på fire etager mod tidligere seks. Det skriver Herning Folkeblad.

Den eksisterende lokalplan for området giver mulighed for at bygge 3500 kvm kontorer på grunden ved en nedrivning af tankanlægget, men det er ikke længere muligt på grund af fredningen. Samtidig tages der hensyn til det nærliggende Danish Crown-slagteri, som i fremtiden kan blive udsat for skrappere miljøkrav med et højt byggeri tæt på.

Dermed er der langt færre kvadratmeter til et muligt nybyggeri for grundens ejer, Slotsdal Ejendomme i Nordsjælland, hvor direktør Lars Kramer accepterer, at Herning Kommune på grund af fredningen af tanken er nødt til at lave lokalplanen om, selvom det indskrænker hans muligheder.

"Det er klart, at for hver gang de fjerner en byggemulighed for mig, er der økonomi i det. Men omvendt er det vel fornuftigt nok, at de tager det hensyn til slagteriet, og det giver mening at lave lokalplanen rigtig fra start, siger han til Herning Folkblad og afventer en kommende høringsperiode og lokalplanens endelige vedtagelse, før han lægger sig fast på, hvad hans fremtidige planer for grunden bliver.

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme

Kommende milliardhandel får tyngde i provinsen

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier