EjendomsWatch

Fredet Utzon-byggeri kan få kontorer som nabo

Kontorbyggeri i fire etager kan blive en del af bevarende lokalplan i Herning. Ejendomsudvikler accepterer nødtvungent, at han ikke kan bygge større.

Foto: Andreas Trier Mørch/www.arkitekturbilleder.dk

Det markante Utzon-tag ved Uno-X-tanken mellem Poulsgade og Dronningens Boulevard i Herning er blevet fredet af Herning Kommune, hvis byplanudvalget på sit næste vil møde behandle et forslag med et nyt byggefelt og en maksimal højde på fire etager mod tidligere seks. Det skriver Herning Folkeblad.

Den eksisterende lokalplan for området giver mulighed for at bygge 3500 kvm kontorer på grunden ved en nedrivning af tankanlægget, men det er ikke længere muligt på grund af fredningen. Samtidig tages der hensyn til det nærliggende Danish Crown-slagteri, som i fremtiden kan blive udsat for skrappere miljøkrav med et højt byggeri tæt på.

Dermed er der langt færre kvadratmeter til et muligt nybyggeri for grundens ejer, Slotsdal Ejendomme i Nordsjælland, hvor direktør Lars Kramer accepterer, at Herning Kommune på grund af fredningen af tanken er nødt til at lave lokalplanen om, selvom det indskrænker hans muligheder.

"Det er klart, at for hver gang de fjerner en byggemulighed for mig, er der økonomi i det. Men omvendt er det vel fornuftigt nok, at de tager det hensyn til slagteriet, og det giver mening at lave lokalplanen rigtig fra start, siger han til Herning Folkblad og afventer en kommende høringsperiode og lokalplanens endelige vedtagelse, før han lægger sig fast på, hvad hans fremtidige planer for grunden bliver.

Herning-borgmester vil sælge boligejendomme

Kommende milliardhandel får tyngde i provinsen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier