EjendomsWatch

Prime Office fortsætter vækst efter opkøb

Sidste års opkøb af dansk kommanditselskab betyder, at ejendomsselskabet Prime Office kom ud af første kvartal 2016 med et markant højere overskud end i samme periode året forinden.

Flemming Lindeløv, bestyrelsesformand for Prime Office. | Foto: Ritzau Scanpix/Anita Graversen

Det børsnoterede ejendomsselskab Prime Office, der investerer i tyske bolig- og kontorejendomme, købte i juni sidste år kommanditselskabet Danske Immobilien. Overtagelsen forløber indtil videre efter planen, og opkøbet bidrager ligeledes positivt til den lille børsnoterede ejendomsinvestor.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort onsdag.

I årets tre første måneder landede koncernen et resultat før skat på 12,5 mio. kr. mod 2,6 mio. kr. i første kvartal 2015, hvor Prime Office endnu ikke havde købt selskabet.

Nettoomsætningen er ligeledes steget til 26,6 mio. kr., mens driftsomkostningerne er steget til 8,8 mio. kr. i kvartalet.

Det skal sammenlignes med henholdsvis 5,4 mio. kr. og 1,4 mio. kr. i samme periode året forinden.

Prime Office ejer nu ejendomme for 1,5 mia. kr. 

Det aarhusianske selskab ejer direkte og indirekte kontorejendomme for 340 mio. kr. og 3232 lejligheder i Nordtyskland til en værdi på 1153 mio. kr. Den årlige nettohusleje forventes at udgøre omkring 105 mio. kr. i 2016 mod 21 mio. kr. i 2015.

I første kvartal 2016 er Prime Offices aktiver steget til 1491,6 mio. kr. mod 326,4 mio. kr. i samme periode året forinden. Det kan blandt andet henføres til, at opkøbet endnu ikke var foretaget i første kvartal 2015.

Selskabet melder desuden om, at udviklingen i udlejningen af boliger fortsat er tilfredsstillende. Ledige boliger ligger under selskabets mål, og huslejen stiger. I kontorsegmentet er udlejningen stabil, og udlejningsprocenten ligger på 97,5 pct.

Nordjysk kapitalforvalter sælger fra for over 1 mia. kr. i Tyskland

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier