EjendomsWatch

MT Højgaard taber klagesag om jernbanelinje

Det bliver entreprenørkoncernen Per Aarsleff, der får kontakten fra Banedanmark på at bygge en ny jernbane mellem København og Ringsted.

Foto: MT Højgaard

Det bliver entreprenørkoncernen Per Aarsleff, der får kontakten fra Banedanmark på at bygge en ny jernbane mellem København og Ringsted.

Det har EU-Domstolen afgjort, efter at konkurrenten MT Højgaard indbragte sagen for Klagenævnet for Udbud, idet Aarsleff formelt set ikke var blandt de entreprenører, der i april 2013 blev prækvalificeret til opgaven. Aarsleff var i første omgang med i et joint venture med Pihl, og konsortiet afgav første tilbud dagen efter Pihls konkurs.

Derfor klagede MT Højgaard og joint venture-partneren Züblin over Banedanmarks beslutning om at tildele Aarsleff kontrakten. Men tabte altså sagen.

Af afgørelsen fremgår det blandt andet, at EU-Domstolen bemærker, at det fremgår af forelæggelsesafgørelsen, at Per Aarsleff ville være blevet prækvalificeret, dersom dette selskab havde ansøgt om selvstændig prækvalifikation alene.

MT Højgaards bundlinje ramt af udskudte projekter

Ballade om Togfonden kan blive dyr for Aarsleff

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier