EjendomsWatch

MT Højgaard taber klagesag om jernbanelinje

Det bliver entreprenørkoncernen Per Aarsleff, der får kontakten fra Banedanmark på at bygge en ny jernbane mellem København og Ringsted.

Foto: MT Højgaard

Det bliver entreprenørkoncernen Per Aarsleff, der får kontakten fra Banedanmark på at bygge en ny jernbane mellem København og Ringsted.

Det har EU-Domstolen afgjort, efter at konkurrenten MT Højgaard indbragte sagen for Klagenævnet for Udbud, idet Aarsleff formelt set ikke var blandt de entreprenører, der i april 2013 blev prækvalificeret til opgaven. Aarsleff var i første omgang med i et joint venture med Pihl, og konsortiet afgav første tilbud dagen efter Pihls konkurs.

Derfor klagede MT Højgaard og joint venture-partneren Züblin over Banedanmarks beslutning om at tildele Aarsleff kontrakten. Men tabte altså sagen.

Af afgørelsen fremgår det blandt andet, at EU-Domstolen bemærker, at det fremgår af forelæggelsesafgørelsen, at Per Aarsleff ville være blevet prækvalificeret, dersom dette selskab havde ansøgt om selvstændig prækvalifikation alene.

MT Højgaards bundlinje ramt af udskudte projekter

Ballade om Togfonden kan blive dyr for Aarsleff

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier