EjendomsWatch

Aarsleff lander kontrakt på 200 mio. kr. med staten

Entreprenørvirksomheden Aarsleff skal opføre en ny jernbanebro som led i Femern Bælt-projektet.

Aarsleff-topchef Ebbe Malte Iversen. | Foto: PR

Den børsnoterede entreprenørkoncern Aarsleff har indgået kontrakt med Banedanmark på opførelsen af en ny jernbanebro over Masnedsund mellem Vordingborg og Masnedø, oplyser selskabet til Nasdaq Copenhagen.

"Den eksisterende klapbro over sundet bliver låst fast og skal fremover udelukkende være en vejbro. Tæt op ad denne anlægges en ny jernbanebro som en fast betonbro til to jernbanespor. Broen, som opføres som en 6-fags bro, bliver 200 meter lang, 14 meter bred og får en gennemsejlingshøjde på 5 meter," oplyser selskabet.

Foruden opførelsen af den nye bro skal Aarsleff også udvide den eksisterende jernbanedæmning fra et til to spor over en strækning på cirka 1.400 meter både før og efter broen. Samtidig skal Aarsleff udvide den eksisterende tunnel på Orevej i Vordingborg.

Kontrakten har en samlet værdi på cirka 200 mio. kr. Arbejdet begynder nu og forventes afsluttet i juni 2020, meddeler selskabet.

Broarbejdet er en del af Ringsted-Femern-banen, hvor der fra Vordingborg til Rødby udvides med et ekstra spor, og hele strækningen bliver elektrificeret.

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier