Aarsleff lander kontrakt på 200 mio. kr. med staten

Entreprenørvirksomheden Aarsleff skal opføre en ny jernbanebro som led i Femern Bælt-projektet.
Aarsleff-topchef Ebbe Malte Iversen. | Foto: PR
Aarsleff-topchef Ebbe Malte Iversen. | Foto: PR

Den børsnoterede entreprenørkoncern Aarsleff har indgået kontrakt med Banedanmark på opførelsen af en ny jernbanebro over Masnedsund mellem Vordingborg og Masnedø, oplyser selskabet til Nasdaq Copenhagen.

"Den eksisterende klapbro over sundet bliver låst fast og skal fremover udelukkende være en vejbro. Tæt op ad denne anlægges en ny jernbanebro som en fast betonbro til to jernbanespor. Broen, som opføres som en 6-fags bro, bliver 200 meter lang, 14 meter bred og får en gennemsejlingshøjde på 5 meter," oplyser selskabet.

Foruden opførelsen af den nye bro skal Aarsleff også udvide den eksisterende jernbanedæmning fra et til to spor over en strækning på cirka 1.400 meter både før og efter broen. Samtidig skal Aarsleff udvide den eksisterende tunnel på Orevej i Vordingborg.

Kontrakten har en samlet værdi på cirka 200 mio. kr. Arbejdet begynder nu og forventes afsluttet i juni 2020, meddeler selskabet.

Broarbejdet er en del af Ringsted-Femern-banen, hvor der fra Vordingborg til Rødby udvides med et ekstra spor, og hele strækningen bliver elektrificeret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også