EjendomsWatch

Byggeprojekter runder 70 mia. kr. i år

Projektudvikling i og omkring København trækker især op. Andelen af boligbyggeri er stigende på landsplan.

Foto: Colourbox

I 2016 bliver der igangsat bygge- og anlægsprojekter for 72,1 mia. kr., hvilket er en fremgang på 7 pct. i forhold til 2015. Det viser en ny kvartalsrapport fra analysevirksomheden Byggefakta i følge Licitationen.

I 2016 er der allerede færdiggjort projekter for 16,4 mia. kr. Den forventede fremgang i år kommer primært fra byggeaktiviteten i København og især fra nye boligejendomme. 

Region Hovedstaden står for 42 pct. af det samlede projektmarked herhjemme og forventer at sætte projekter i gang for 30,6 mia. kr. i år, hvilket er 23 pct. mere end i 2015. Boligbyggeriet vil på landsplan stå for 35 pct. af det samlede marked mod 20 pct. for fem år siden.

Kvartalsrapporten fra Byggefakta er baseret på mere end 100.000 dataindsamlinger fra mere end 13.000 byggeprojekter. Rapporten dækker kun det professionelle marked for byggeri i Danmark og omfatter data fra både offentlige og professionelle private bygge- og anlægsprojekter.

Mængden af private udbud vokser med 17 pct.  

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier