EjendomsWatch

Pensionskassechefer vil investere milliardbeløb i infrastruktur

Store ejendomsinvestorer som pensionskasserne er parate til at skyde milliarder i veje og broer.

Pensiondanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen (med spaden) slår endnu engang på tromme for alternative investeringer. | Foto: PR

Danmark taber vækst, velstand, og produktiviteten falder, fordi vi ikke lader pensionskasserne investere i samfundsgavnlige trafikprojekter, skriver Børsen.

En analyse fra tænketanken Kraka, bestilt af Dansk Byggeri, viser, at nogle af de mest rentable investeringer i infrastruktur ligger i den politiske mølpose. Samlet drejer det sig om trafikinvesteringer til en værdi af 72,7 mia. kr., fremgår det.

"Hvis der er rentable infrastrukturprojekter på transportområdet, bør man udnytte det forhold, at vi i Danmark har en meget stor samlet pensionsopsparing på mere end 4000 mia. kr. Det svarer til det dobbelte af det danske bnp. Det er en meget betydelig investeringskapacitet, som man burde bringe i spil, hvis man af forskellige årsager ikke kan løfte opgaven med offentlige midler," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, til Børsen.

Pensiondanmark står klar med milliarder til trængte regioner 

Analysen viser, at nogle af de mest rentable trafikprojekter er blevet gemt af vejen, mens urentable projekter har fået grønt lys.

"Pensionsselskaberne skal have lov til at byde ind på trafikopgaver, som politikerne ikke kan beslutte. Det er en win-win-situation, hvor pensionsselskaberne kan investere langsigtet med en meget høj forrentning, og så er det en gevinst for Danmark, som får løst nogle problemer med infrastrukturen, hvilket kan løfte vores produktivitet og væksten," siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri til avisen.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier