EjendomsWatch

Fynsk slotsejendom bliver sat til salg

Fonden bag Dallund Slot har opgivet at finde en lejer og har bedt Erhvervsstyrelsen om lov til at træde i likvidation.

Dallund Slot ved Søndersø på Nordfyn.

Dallund Fonden, der ejer slottet ved Søndersø på Nordfyn af samme navn, har kastet håndklædet i ringen og opgiver at finde en lejer, der kan opfylde fondens vedtægter om at anvende ejendommen til sygebehandling og rekreation. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Derfor kan slottet inden længe ende som en privat ejendom, fortæller Knud K. Damsgaard fra Focus Advokaterne, som fonden har anmodet om at træde til som likvidator. Dermed varer det ikke længe, inden slotsejendommen er tilgængelig for alle tænkelige købere.

"Det provenu, der kommer, skal ind i fonden til uddeling til formål, der ligger tæt op ad fondens formål, og derefter vil fonden ophøre med at eksistere. Den uddeling skal også godkendes af Erhvervsstyrelsen," siger Knud K. Damsgaard til Fyens Stiftstidende.

Fonden har via sin advokat bedt Erhvervsstyrelsen om lov til at opløse fonden og lade den træde i likvidation. I sommeren 2015 vinkede man farvel til de sidste patienter på rekreationsophold efter kræftbehandling, og med udgangen af 2015 ophørte lejeaftalen med Region Syddanmark. Siden har Home Erhverv i Odense forgæves ledt efter en ny lejer.

Konkurs truer slotsejendom på Fyn

Midtfynsk sygehus kan blive til boligejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier