EjendomsWatch

Konkurs truer slotsejendom på Fyn

"Vi kan blive nødt til at trække stikket," konstaterer formanden for fonden, der ejer slottet. Der ledes i første omgang efter en lejer, der årligt vil betale en syvcifret husleje.

Den selvejende fond bag Dallund Slot ved Søndersø på Nordfyn kæmper for at finde en ny lejer til ejendommen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi er tæt på at trække stikket. Får vi ikke en aftale med en bank om en forhøjelse af kassekreditten, så træder vi i likvidation. Ellers kan vi nok fortsætte året ud i et forsøg på at finde en lejer," siger Bjarne Vibæk, formand for Dallund Fonden, til Fyens Stiftstidende.

Siden årtusindeskiftet har slottet budt velkommen til tusinder af kræftpatienter på ugentlig rekreation ved park og sø efter lange behandlingsforløb. I sommeren 2015 vinkede man farvel til de sidste patienter, og med udgangen af 2015 ophørte lejeaftalen med Region Syddanmark. Siden har Home Erhverv i Odense forgæves ledt efter en ny lejer.

Ejendommen er på 2600 kvadratmeter og vurderet til ca. 9 mio. kr. Den årlige husleje er 1,5 mio. kr. eller godt 130.000 kr. om måneden. Samtidig må ejendommen ifølge fondens vedtægter kun anvendes til sygebehandling og rekreation. Slottet kan dateres til slutningen af 1400-tallet med en større ombygning i 1720'erne og seneste modernisering i 1990'erne.

Ny hotelejer vender millionunderskud til millionoverskud på 10 måneder

Tiger-grundlægger køber historisk ejendom for 161 mio. kr.

 

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier