EjendomsWatch

Helge Adam Møller vil fjerne kommunes særskat på erhvervsejendomme

Den konservative gruppeformand i Næstved Kommune foreslår dækningsafgiften afskaffet inden for to år.

Foto: Thorkild Amdi/Polfoto

I Næstved Kommune har gruppeformanden for Det Konservative Folkeparti, Helge Adam Møller, stillet forslag i byrådet om at afskaffe dækningsafgiften - særskatten på erhvervsbygninger - inden for to år. Det skriver Sjællandske.

Helge Adam Møller mener, at dækningsafgiften har en negativ indflydelse på Næstveds erhvervsklima. Han sætter pris på, at Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) også har udtalt, at dækningsafgiften skal væk. Carsten Rasmussen har dog talt om en tidsramme på op til 10 år, og det har Det Konservative Folkeparti ikke tålmodighed til.

"Vi kan ikke vente 10 år. Derfor håber jeg, at et stort flertal i byrådet vil være med til at afskaffe dækningsafgiften, så vi kan få flere arbejdspladser i Næstved. Og give Næstved en bedre placering på DI's årlige tilfredshedsanalyse. Vi skal ikke fortsat være nummer 96 ud af 98 kommuner," siger Helge Adam Møller til Sjællandske.

Dækningsafgiften er en skat på erhvervsbygninger. Kun 36 af landets 98 kommuner har dækningsafgiften, som indbringer Næstved Kommune 24 millioner kroner om året. Pengene anvendes efter aftale mellem erhvervslivet og byrådet til at betale for anlæg af omfartsveje.

Boligselskab får millioner tilbage i fejlopkrævet skat

Ny Storstrømsbro udsat til 2024

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier