EjendomsWatch

Helge Adam Møller vil fjerne kommunes særskat på erhvervsejendomme

Den konservative gruppeformand i Næstved Kommune foreslår dækningsafgiften afskaffet inden for to år.

Foto: Thorkild Amdi/Polfoto

I Næstved Kommune har gruppeformanden for Det Konservative Folkeparti, Helge Adam Møller, stillet forslag i byrådet om at afskaffe dækningsafgiften - særskatten på erhvervsbygninger - inden for to år. Det skriver Sjællandske.

Helge Adam Møller mener, at dækningsafgiften har en negativ indflydelse på Næstveds erhvervsklima. Han sætter pris på, at Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) også har udtalt, at dækningsafgiften skal væk. Carsten Rasmussen har dog talt om en tidsramme på op til 10 år, og det har Det Konservative Folkeparti ikke tålmodighed til.

"Vi kan ikke vente 10 år. Derfor håber jeg, at et stort flertal i byrådet vil være med til at afskaffe dækningsafgiften, så vi kan få flere arbejdspladser i Næstved. Og give Næstved en bedre placering på DI's årlige tilfredshedsanalyse. Vi skal ikke fortsat være nummer 96 ud af 98 kommuner," siger Helge Adam Møller til Sjællandske.

Dækningsafgiften er en skat på erhvervsbygninger. Kun 36 af landets 98 kommuner har dækningsafgiften, som indbringer Næstved Kommune 24 millioner kroner om året. Pengene anvendes efter aftale mellem erhvervslivet og byrådet til at betale for anlæg af omfartsveje.

Boligselskab får millioner tilbage i fejlopkrævet skat

Ny Storstrømsbro udsat til 2024

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier