EjendomsWatch

Ny Storstrømsbro udsat til 2024

Trods massive problemer med den nuværende Storstrømsbro, så vil en ny sandsynligvis ikke stå klar før 2024.

Foto: PR-visualisering

En ny Storstrømsbro skulle ifølge den oprindelige plan stå klar i 2021. Men den tidligere regering og de borgerlige partier valgte i forbindelse med finansloven for 2016 at udskyde åbningen til 2024. Den udskydelse blev stadfæstet af regeringen på et samråd om sagen i dag. Det skriver DR Sjælland.

Den gamle Storstrømsbro mellem Falster og Masnedø syd for Sjælland er så slidt, at det er farligt at sejle under den. Men ifølge transportminister Hans Christian Schmidt (V) giver det god mening at vente til 2024 i forbindelse med planerne om en Femern-forbindelse.

"Det, vi skulle i dag, var at forklare, hvorfor den tidligere regering havde udskudt broen, men det bakker jeg sådan set op om, for der er fornuft i den beslutning. Vi har eksperter, der holder øje med, hvor længe den nuværende bro kan holde og landanlægget i Tyskland er også senere færdigt, så det er en fornuftig beslutning at vente lidt, så det passer sammen," siger transportministeren til DR Sjælland.

Han afviser dog ikke, at byggeriet kan rykkes lidt frem, hvis det kan lade sig gøre. Her i foråret vil man fra politisk side finde ud af, hvordan man bedst kan håndtere investeringerne.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier