EjendomsWatch

Boligselskab får millioner tilbage i fejlopkrævet skat

Sager, der er afgjort i Landsskatteretten til fordel for selskabets boligafdelinger, viser, at der er mange penge at hente.

Foto: Boligselskabet Sjælland

Med en tilbagebetaling på godt 8 mio. kr. i 2015 har boligafdelinger i Boligselskabet Sjælland nu fået over 33 mio. kr. tilbage i for meget opkrævet skat, den såkaldte grundskyld. Det skriver det almennyttige boligselskab på sin hjemmeside.

Alle boligafdelinger betaler grundskyld af værdien af den grund, boligområdet er opført på. Men der er ofte fejl i beregningen af ejendomsskatten, mener Boligselskabet Sjælland. Og nu viser en lang række sager, der er afgjort i Landsskatteretten til fordel for boligafdelingerne, at der er mange penge at hente.

Sagerne, der mestendels er rejst tilbage i 2005 og 2006, handler om, at kommunen ikke altid har anerkendt alle de fradrag for grundforbedringer, som den enkelte boligafdeling ifølge loven havde krav på, dengang boligerne blev opført.

Afgørelserne betyder, at for meget opkrævet ejendomsskat bliver tilbagebetalt fem år tilbage i tiden. Samtidig viser en række afgørelser, at sagerne kan være så graverende, at boligselskabet kan kræve tilbagebetaling endnu længere tilbage i tiden. Boligselskabet har derfor siden 2014 allerede anmeldt 53 sager, hvoraf 40 er nået videre til Landsskatteretten.

Ny låneadgang baner vej for flere almene boliger i København

Skærpede kapitalkrav til realkreditselskaber kan ramme almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier