EjendomsWatch

Sygehus vinder Bygherreprisen 2016

Carlsberg Byen og universitet blev slået i forbindelse med kåringen.

Nyt Psykiatrisygehus Slagelse. | Foto: Karlsson Arkitekter

Region Sjælland vinder Bygherreprisen 2016 for Nyt Psykiatrisygehus Slagelse. Det skriver bygherreforeningen i en pressemeddelelse.

Carlsberg Byen og Danmarks Tekniske Universitet var de øvrige nominerede til prisen.

"Region Sjælland har med Nyt Psykiatrisygehus Slagelse vist en stærk bygherrepræstation, der virkeliggør den regionale behandlingsstrategi – recovery – ved at omsætte den til et godt byggeri, som indeholder fine detaljer og tænksomme nedslag, og hvor livskvalitet kombineres med behandling og sikring. Opgaven var bundet, ambitionen var høj, og resultatet er et international referencebyggeri," udtaler Palle Adamsen, direktør i Lejerbo og medlem af bedømmelseskomitéen, i pressemeddelelsen.

Nyt Psykiatrisygehus Slagelse er 44.000 m² og har kostet 1,2 mia. kr at bygge. Karlsson Arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter har stået for tegningerne, mens Jakon har været hovedentreprenør på byggeriet.

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier