EjendomsWatch

Ejendomdanmark: Boligindgreb kan have skåret en femtedel af prisen på boligudlejningsejendomme

Boligindgrebet, der strammede reglerne for modernisering, kan have kostet en femtedel af værdien på boligudlejningsejendomme, hvis man medregner både tab og fraværende værdistigning, mener Ejendomdanmark.

Foto: PR/Ejendomdanmark

Boligindgrebet mod lejeboliger, der dels skulle afskrække investorer fra hurtige manøvrer og høje huslejer, kan have givet et værditab på op mod 21,5 pct. i boligudlejningsejendomme.

Det har ejendomsbranchens interesseorganisation, Ejendomdanmark, regnet sig frem til, fremgår det af en ny analyse.

Udregningen beror sig på, at der dels har været et fald i boligudlejningsejendomme på ca. syv pct. Dertil skal så lægges, at der i ejerboliger har været en prisstigning på ca. 15 pct., som altså har været udeladt i udlejningsejendommene.

Ejendomdanmark mener, at summen af disse udgør værditabet.

”Vi advarede allerede dengang – på linje med mæglere, banker og andre markedsaktører – om, at indgrebet ville have en betydelig effekt. Og det kan vi nu se, at det desværre også har fået. En ting er det værditab, der sker på ejendommene, noget andet er, at der sker i en tid, hvor der ellers er stigninger på andre områder. Et værdifald på mere end 20 procent vil svare til en samlet regning for indgrebet på 26 mia. kr.,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

Klumme: Boligpriser presses i vejret af pensionskasser og udenlandske opkøbere 

Klumme: Kortsigtede investorer er forsvundet efter regeringens boligindgreb

Thylander-fond døjer med millionunderskud – boligindgreb og drift koster dyrt 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier