EjendomsWatch

Thylander-fond døjer med millionunderskud – boligindgreb og drift koster dyrt

Fond ejet PFA, Industriens Pension og Thylander indkasserer tocifret millionunderskud. Forklaringen er ifølge Thylander-topchef "et meget forsigtigt syn på værdierne" i forbindelse med regeringens boligindgreb samt markante driftsudgifter.

Det er "et knoklearbejde og dyrt at drive ejendomme," siger Kristian Krogh, adm. direktør og partner hos Thylander Gruppen samt direktør i Danske Boligejendomme. | Foto: PR / Thylander Gruppen

Milliardfonden Danske Boligejendomme kom ud af 2020 med et underskud på 13,9 mio. kr., hvilket betyder, at bundlinjen er skrumpet med mere end 78 mio. kr. siden forrige år. Det fremgår af årsrapporten fra selskabet, der er ejet af PFA og Industriens Pension sammen med Thylander Gruppen.

I ledelsesberetningen forklares de negative værdireguleringer på 30 mio. kr. med det nu så berømte 5.2-indgreb i boligreguleringsloven, der betød, at nye og gennemgribende forbedringer først må føre til højere husleje fem år efter investorens overtagelse af en boligudlejningsejendom.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier