EjendomsWatch

Cowi får del i filippinsk byggeboom

Den danske rådgivervirksomhed forventer at etablere permanent kontor i den filippinske hovedstad. Danske virksomheder vinder ordrer i det sydøstasiatiske land i forbindelse med investeringer i infrastruktur, som når et firecifret milliardbeløb.

Rodrigo Duterte, præsident for Filippinerne. | Foto: Presidential Communications Operations Office/PR

De danske virksomheder Cowi og FLSmidth er med helt fremme i forreste linje, når det gælder om at blive involveret i det gigantiske filippinske byggeprogram, som skal forbedre infrastrukturen.

Det skriver Børsen.

Filippinernes præsident Rodrigo Duterte har afsat et budget på 157 mia. dollar (1022 mia. kr.) til byggeprojekterne. Det er tre gange så meget som den forrige regering. Det skal især bruges til at forbedre og udbygge landets transportsystem.

Rådgivningsfirmaet Cowi, der er specialister i klassiske infrastrukturprojekter, har vundet kontrakten på at være bygherrerådgiver på et af de store broprojekter.

"Når det drejer sig om relativt komplicerede projekter som dette brobyggeri, vil Cowis store internationale ekspertise være af væsentlig værdi for bygherren. Og vi kan allerede nu få øje på en række andre spændende muligheder for os. Derfor planlægger vi også at åbne et permanent kontor i Manilla," siger Mogens A. Hviid, regionalchef i Cowi Sydøstasien, til Børsen.

Også FLSmidth har fået øjnene op for det store potentiale i de mange byggeprojekter. Selskabet har allerede vundet flere ordrer hos såvel lokale som internationale cementproducenter i Filippinerne. Samtidig byder de ind på at være med til at opføre hele fabriksanlæg, skriver Børsen.

Opkøb sender Cowi forbi milliarden i Sverige

Cowi-topchef: Vi er blevet dygtigere til at tage markedsandele

Cowi øger omsætningen for 12. år i træk

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier