Udbudsregler forsinker ordrerne hos Enemærke & Petersen

Trods tocifret millionoverskud er omsætningsvæksten lavere end forventet hos den MT Højgaard-ejede entreprenør. Årsregnskabet løfter desuden sløret for et nyt indsatsområde.
Foto: PR
Foto: PR

Det har været et udfordrende, men tilfredsstillende år hos MT Højgaards datterselskab Enemærke & Petersen, meddeler selskabet.

Entreprenøren lander et overskud før skat på 87,2 mio. kr., hvilket er en fremgang på 16,4 pct. i forhold til 2015, Overskudsgraden (ebit-marginen) er opgjort til 5,4 pct.

”I Enemærke & Petersen ser vi 2016 som et meget tilfredsstillende år,” udtaler adm. direktør Henrik Mielke i en pressemeddelelse.

Selvom resultatet voksede, var 2016 et år med udfordringer. Af meddelelsen fremgår, at selskabet i løbet af året har oplevet den mest skæve fordeling i ordretilgangen i selskabets historie. Det smitter af på omsætningen, der blot vokser med knap 2 pct. til 1,63 mia. kr.

”Den første halvdel af året var præget af en stilstand i markedet som følge af den nye udbudslov, og det kunne vi mærke på ordretilgangen. Stilstanden – og et par udsatte projekter — afspejler sig derfor også i omsætningen på 1,63 mia. kr., hvilket er lidt lavere end forventet. I sidste kvartal kom der så skub i tingene, da vi vandt en række store opgaver og i november fik Københavns Kommunes strategiske partnerskab,” udtaler Henrik Mielke.

To entreprenører vinder udbud for 2,9 mia. kr. i København

Ifølge ham lød ordretilgangen i 2016 på 1,65 mia. kr., og her er der et par projekter fra partnerskabet med Københavns Kommune, der endnu ikke er regnet med.

Nyt indsatsområde

Kigger man frem mod det kommende år, ønsker Enemærke & Petersen blandt andet at blive bedre til at tjene penge på sin serviceforretning, som står for drift og vedligehold af ejendomme. Her ønsker man at få en større volumen af opgaver ind fremover, påpeger Henrik Mielke.

Derudover skal entreprenøren sparke gang i et nyt indsatsområde, nemlig nybyggeri af boliger, som skal være med til at styrke forretningen fremadrettet.

”Vi er rigtigt tilfredse med at se nedover en række ordrer, der både inkluderer vores speciale inden for renovering og vores nye satsning på nybyggeri som f.eks. boligområdet Den Grønne Fatning i Herlev,” udtaler Henrik Mielke.

For indeværende år udtrykker Enemærke & Petersen forventning om en omsætning og et aktivitetsniveau, der forventes at "stige lidt" i forhold til 2016, mens resultatet af primær drift ventes fastholdt i niveauet 5 pct. af omsætningen.

MT Højgaard-chef skifter til datterselskab

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også