EjendomsWatch

Software-selskab lancerer redskab til ejendomsbranchen

Softwarehus vil skabe nyt marked blandt ejendomsselskaber med platform til administration af porteføljer. To af landets større aktører er allerede blevet kunder.

Scanrate fra Aarhus jagter kunder inden for ejendomsselskaber for at udvide en snæver kundekreds, skriver Børsen. Selskabet har hidtil udviklet software, der beregner priser og renterisiko på danske obligationer, og herfra er man klar til en ny satsning.

Det nye sats er et onlineplatform, hvor blandt andet ejendomsinvestorer, landbrug og kommuner kan få overblik over alle lån og rentederivater som realkreditlån, pantebreve, renteswap og leasingkontrakter. Ejendomsinvesteringsselskabet Dades og M. Goldschmidt Holding er allerede blandt kunderne hos Scanrate, fremgår det.

"Vi har talt med mange ejendomsinvestorer, der har oplevet tiden efter finanskrisen, hvor det ikke var muligt at forhandle vilkår. Med en rekordlav rente og høje ejendomspriser er man pludselig blevet en eftertragtet kunde i banken, og det bør man selvfølgelig bruge til at sikre sig de bedst mulige betingelser," siger Svend Jakobsen, adm. direktør og medstifter af Scanrate, til Børsen.

Han fortæller, at kunderne kan bruge platformen til sammenligne finansieringsforslag, hvilket kan give en bedre forhandlingssituation i banken. Platformen opdaterer oversigten over låneporteføljen med de seneste kurser samt renteniveauer og kan trække data fra realkreditinstitutterne. Samtidig kan systemet vise, hvordan ændringer i renten kan påvirke ydelsen på lånet.

Goldschmidt løfter driftsindtjeningen: "Meget tilfredsstillende"

Dades bygger 154 lejligheder med altaner og tilhørende supermarked

Goldschmidt sender ejendomsportefølje i milliardklassen på markedet

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier