EjendomsWatch

Schmidt Hammer Lassen tegner nyt hotel i Aarhus

Arkitektgruppen Schmidt Hammer Lassen har lagt planerne til et nyt hotel i det nordlige Aarhus. Hotellet skal servicere overnattende fra den lokale virksomhedsklynge til pårørende for patienterne på et nyt kræftbehandlingscenter.

PR-illustration af det kommende hotel. | Foto: PR-illustration

I Skejby, den nordlige del af Aarhus, skal der bygges et nyt hotel med 86 værelser og særligt fokus på at servicere konferencegæster. Det er arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, der tegner det nye hotel, Guestapart. Derudover kommer der et nyt konferencecenter og tilhørende fitnesscenter.

Det skriver projektudvikleren Danish Real Estate i en pressemeddelelse, hvori direktør og medejer Jan Pedersen udtrykker forventning om, at hotellet kan slå dørene op i sensommeren næste år.

Dansk arkitektfirma vinder stor opgave i Kina 

"Flere af vores medlemsvirksomheder har mange hotelovernatninger, så det er et kæmpe plus, at de får mulighed for at tilbyde besøgende forskere og forretningsforbindelser nærliggende overnatning," lyder det i samme meddelelsen fra Arne Vesterdal, direktør i forskerparken Incuba og formand for Business Park Skejby, der repræsenterer det lokale erhvervsliv.

Aarhus går fra stor by til storby 

I Skejby er der i forvejen mange større virksomheder repræsenteret, blandt andet Vestas, Atea og IBM, som har afdelinger i området. Skejby er lokalt en højtudannet udgave af et industriområde.

Byggeriet lægger sig dog også op ad kommende projekter. Aarhus Universitetshospital bygger i øjeblikket et nyt center til partikelterapi, der skal hjælpe kræftpatienter, og det vil give et behov på 19.500 årlige overnatninger, skriver parterne i pressemeddelelsen.

Guestapart bliver udbudt med lejligheder til både længere og kortere tids ophold. Alle lejligheder er eksempelvis udstyrede med køkkener, og der skal også bygges et 350 kvm stort fitnesscenter.

Det bliver udvikleren Danish Real Estate, der skal stå for projektet. Virksomheden er stiftet i 2014, men har blandt andet erfaring fra et større byggeri på Aarhus havns nye bydel, Aarhus Ø. Her stod virksomheden for boligejendommen Lighthouse, der ventes færdig i 2018.

Danish Real Estate ejes udover af Jan Pedersen også af Mette Christoffersen, Værløse, der ifølge ejerregistret har samme adresse som Jacob Sahlin Olesen, som i lighed med Jan Pedersen er direktør i Danish Real Estate.

Norsk milliardær vil bygge nyt hotel i Aarhus

Schmidt Hammer Lassen-tegnet byggeri kåret til verdens bedste  

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier