EjendomsWatch

Schmidt Hammer Lassen-tegnet byggeri kåret til verdens bedste

Dokken på havnen i Aarhus er på konference i USA udpeget som klodens bedste folkebibliotek.

Foto: Polfoto

Aarhus er hjemsted for verdens bedste nye folkebibliotek. 

Den titel er mandag tilfaldet Dokken, byens nye kulturhus og hovedbibliotek, på den internationale bibliotekskonference Ifla i Ohio, USA.

Ud over Dokken, som selv anvender skrivemåden Dokk1, var biblioteker fra Australien og USA også nomineret til prisen. For at kunne modtage prisen på 5000 dollar skulle biblioteket været åbnet mellem januar 2014 og juni 2016.

Men Dokken skilte sig ud fra de andre ved at være en meget integreret del af byrummet ifølge nomineringen.

"Dokken har en unik og central placering i byen, som er blevet et vigtigt element i den fremsigtede strategi for at skabe mere liv på havnen."

"Den tydeligt integrerede tilgængelighed med udendørsarealer og adgang til bygningen fra alle sider underbygges af både form og facadebearbejdning," lød det blandt andet i nomineringen.

Aarhus Kommunes kulturrådmand, Rabih Azad-Ahmad, er glad og stolt over prisen.

"Huset tiltrækker turister og fagfolk fra hele verden. International ros og klap på skulderen fra udlandet er altid dejligt, men det betyder lige så meget, at Dokken er blevet et populært mødested for aarhusianerne," siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Han var i USA for at modtage prisen på vegne af Aarhus.

Dokken er tegnet af arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen og har været i brug siden juni 2015. Allerede efter ni måneder rundede kulturhuset en million besøgende. 

Foruden bibliotek rummer Dokken blandt andet også borgerservice, parkeringskælder og en multisal. Derudover får Aarhus' kommende letbane også stop under biblioteket, når den tages i brug i 2017.

Det er i øvrigt året, hvor byen er europæisk kulturhovedstad, og i den forbindelse får Dokken også en fremtrædende rolle.

Nyt markant Aarhus-byggeri er fuldt udlejet

Højhusprojekt på vej nær Aarhus Havn

Aarhus går fra stor by til storby 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier