EjendomsWatch

København vil sætte loft på Airbnb-udlejning

Københavns overborgmester vil undersøge, om der kan indføres et loft på 60 dage over antal udlejninger med Airbnb.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

København kan være på vej i flere storbyers fodspor og sætte en begrænsning på, hvor mange dage en bolig kan lejes ud årligt via den online udlejningsportal Airbnb. Det skriver DR P4 København.

I Hollands hovedstad, Amsterdam, er der netop kommet et loft på 60 dages leje per år. Og det er en løsning, der vil være god at få i København. Det mener overborgmester Frank Jensen (S).

"På baggrund af det, der nu er sket med den aftale, der er indgået i Amsterdam, vil jeg kontakte Airbnb og høre, om vi kan lave en tilsvarende aftale, hvor der indlægges et maksloft, så vi undgår ulovlig hoteldrift," siger Frank Jensen til DR P4 København.

Airbnb fungerer ved, at udlejere og lejere kan kontakte hinanden via en hjemmeside.

I Airbnbs årsrapport fra 2015 fremgår det, at en gennemsnitlig dansker udlejede sit hjem 22 dage om året. Og den gennemsnitlige indtjening per vært lå på 13.800 kroner om året.

Horesta: På tide

Overborgmesterens melding modtages positivt i brancheorganisationen Horesta, der repræsenterer hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

"Det er glædeligt og på tide, at man i København vil tage fat på det her og sætte en fornuftig grænse," siger politisk direktør Kirsten Munch Andersen til Ritzau.

Horesta har i første omgang taget positivt imod Airbnb.

"Turismen har vækstet generelt, og i København har vi ikke kunnet mærke Airbnb specielt meget, fordi der har været rigtigt stor efterspørgsel på at komme til byen."

"Men vi ved, at der er en række af de her lejligheder, som bliver udlejet systematisk for at tjene penge. Så det er sådan set ikke af brødnid, vi kalder på det her tiltag. Det er for at få lige vilkår for den professionelle udlejning, der foregår," siger Kirsten Munch Andersen.

På Københavns Rådhus bakkes Frank Jensen desuden op af social- og sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Det er ikke bare Amsterdam, der har lavet regler for udlejning via Airbnb.

Også London, New York, Berlin og Paris er blandt de storbyer, som har introduceres lofter for det antal dage, en bolig må udlejes.

Amsterdams huse må kun udlejes via Airbnb i 60 dage årligt

Airbnb-konkurrent: De taler udenom

Hotelbranchen: Skatteminister giver Airbnb friløb

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier