EjendomsWatch

Airbnb-konkurrent: De taler udenom

Københavnsk konkurrent til Airbnb kalder det en smal sag at indberette brugernes lejeindtægter til Skat.

Foto: PR

Det lugter af dårlige undskyldninger og udenomssnak, når den verdensomspændende digitale udlejningsportal Airbnb ikke for længst har sagt ja til at indberette de danske brugeres indtægter til skattemyndighederne. Det er meldingen fra Airbnb’s største konkurrent i København, Apartment in Copenhagen, der selv er parat til at sende alle skatteoplysninger videre til myndighederne og efterkomme kravet fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), skriver Politiken.

"Det er absolut intet problem, vi ved nøjagtig, hvad vore udlejere tjener, og kan indberette det med kort varsel. Det samme kan Airbnb, hvis de altså vil," siger Jan Hartmann Dinesen, direktør og medejer af Apartment in Copenhagen, der efter eget udsagn har 330 københavnske lejligheder i udlejningskataloget, til Politiken.

Airbnb lægger afstand til den danske regerings bud på en ny skatteaftale, der skal gøre det muligt at tjekke skattebetalingen hos de tusindvis af danskere, der lejer deres boliger ud via den populære internetportal. Med aftalen er regeringen klar til at hæve det skattefri bundfradrag, så danskerne kan tjene endnu flere penge på at leje boligen ud, men betingelsen er, at Airbnb indberetter brugernes indtægter.

Den model køber Airbnb ikke uden videre. I et skriftligt svar til Politiken gør portalen det klart, at der er strenge regler for, hvilke personlige oplysninger internetplatforme kan håndtere, overvåge og videregive. Dertil kommer, at alle Airbnbs brugere i forvejen modtager "hyppige påmindelser" om selv at huske at indberette deres lejeindtægter til Skat. Og så tjener de danske brugere i forvejen så lidt på deres Airbnb-udlejninger, at de ikke er i nærheden af at skulle betale skat af indtægten, lyder meldingen fra Airbnb’s public policy manager, Sofia Gkiousou.

Hotelbranchen: Skatteminister giver Airbnb friløb

Amsterdams huse må kun udlejes via Airbnb i 60 dage årligt

7 pct. af boligerne i Københavns indre by lejes ud via Airbnb

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Erhvervskunder sendt på jagt efter ny bank

Svenske Swedbank vil lukke sin danske afdeling, og det betyder, at bankens 500 danske erhvervskunder skal ud at finde sig en anden bank. Aftale med Sydbank gælder ikke danske kunder.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier