EjendomsWatch

Kommuners afslag på byggetilladelser kan være ulovlige

Hvert år får både ejere og brugere afslag på byggetilladelser, men ikke altid retmæssigt, mener advokat. Han råder til at være opmærksom på kommunernes ulovlige forbud.

Foto: PR

Hvert år får ejere og brugere af ejendomme afslag på byggetilladelse, hvilket kan have store konsekvenser for de pågældende, der får afslaget. Blandt andet, at handelsværdien kan falde eller at afslaget smitter negativt af på afkastet.

"Men vær på vagt over, om kommunernes forbud er lovligt," skriver Torben Brøgger, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

Somme tider beror en afgørelse på, om man i kommunen selv har andre planer med området og dermed ejendommen, så selvom planerne lever op til de gældende betingelser, kommer der et afslag, som vel at mærke er ulovligt, ifølge Torben Brøgger.

Han påpeger, at kommunerne skal leve op til en række betingelser for at kunne nedlægge et forbud, men at betingelserne ikke altid er opfyldt på trods af, at der bliver givet et afslag.

"Der er flere principielle eksempler på, at et forbud er blevet ophævet af Natur- og Miljøklagenævnet, fordi kommunerne ikke har levet op til disse betingelser," skriver han.

Ifølge Torben Brøgger har Natur- og Miljøklagenævnet alene i 2016 offentliggjort tre principielle afgørelser, hvor kommunernes forbud er blevet ophævet, fordi de ikke opfyldte betingelserne.

Læs hele klummen her.

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier