EjendomsWatch

Kommuners afslag på byggetilladelser kan være ulovlige

Hvert år får både ejere og brugere afslag på byggetilladelser, men ikke altid retmæssigt, mener advokat. Han råder til at være opmærksom på kommunernes ulovlige forbud.

Foto: PR

Hvert år får ejere og brugere af ejendomme afslag på byggetilladelse, hvilket kan have store konsekvenser for de pågældende, der får afslaget. Blandt andet, at handelsværdien kan falde eller at afslaget smitter negativt af på afkastet.

"Men vær på vagt over, om kommunernes forbud er lovligt," skriver Torben Brøgger, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

Somme tider beror en afgørelse på, om man i kommunen selv har andre planer med området og dermed ejendommen, så selvom planerne lever op til de gældende betingelser, kommer der et afslag, som vel at mærke er ulovligt, ifølge Torben Brøgger.

Han påpeger, at kommunerne skal leve op til en række betingelser for at kunne nedlægge et forbud, men at betingelserne ikke altid er opfyldt på trods af, at der bliver givet et afslag.

"Der er flere principielle eksempler på, at et forbud er blevet ophævet af Natur- og Miljøklagenævnet, fordi kommunerne ikke har levet op til disse betingelser," skriver han.

Ifølge Torben Brøgger har Natur- og Miljøklagenævnet alene i 2016 offentliggjort tre principielle afgørelser, hvor kommunernes forbud er blevet ophævet, fordi de ikke opfyldte betingelserne.

Læs hele klummen her.

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier