EjendomsWatch

Alternativ bygherre-model kan styre uden om bøvl med udbud

Ved at offentlige myndigheder uddelegerer deres bygherrerolle til private investorer kan mange udfordringer med at skulle efterleve udbudsreglerne undgås, mener en ekspert.

Foto: Rasmus S. Høyer, Jyllands-Posten.

Offentlige bygherrer oplever i dag ofte problemer, når de i fællesskab med en privat investor ønsker at projektudvikle ejendomme. Udbudsreglerne kræver nemlig, at byggeriet skal udbydes — og her er den offentlige myndighed afhængig af, at det er den private investor, som man gerne vil samarbejde med, som også vinder udbuddet.

Men der findes en enklere løsning på problemet, mener Tina Braad, der er partner i advokatfirmaet Bech-Bruun.

I en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag, peger hun på, at den offentlige myndighed kan gå nye veje:

"Den offentlige bygherre (kan, red.) som et alternativ til et udbud af aftalen med den private investor, delegere bygherrerollen til den private investor, der herefter varetager den offentlige bygherres forpligtelser efter udbudsreglerne, almenboligloven og den øvrige lovgivning i forbindelse med opførelse af byggeriet. Denne model betegnes i praksis som ”den delegerede bygherremodel” eller ”agentmodellen," skriver Tina Braad i klummen.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Konkurser kan afværges gennem bedre data

Rekordmange bygge- og anlægsvirksomheder går lige nu konkurs på grund af voldsomme prisstigninger og udskudte opgaver. Særligt udsatte er virksomheder, der ikke sammenkører deres data og dermed ikke kan handle proaktivt, lyder det fra softwarefirma i denne klumme.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier