EjendomsWatch

Alternativ bygherre-model kan styre uden om bøvl med udbud

Ved at offentlige myndigheder uddelegerer deres bygherrerolle til private investorer kan mange udfordringer med at skulle efterleve udbudsreglerne undgås, mener en ekspert.

Foto: Rasmus S. Høyer, Jyllands-Posten.

Offentlige bygherrer oplever i dag ofte problemer, når de i fællesskab med en privat investor ønsker at projektudvikle ejendomme. Udbudsreglerne kræver nemlig, at byggeriet skal udbydes — og her er den offentlige myndighed afhængig af, at det er den private investor, som man gerne vil samarbejde med, som også vinder udbuddet.

Men der findes en enklere løsning på problemet, mener Tina Braad, der er partner i advokatfirmaet Bech-Bruun.

I en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag, peger hun på, at den offentlige myndighed kan gå nye veje:

"Den offentlige bygherre (kan, red.) som et alternativ til et udbud af aftalen med den private investor, delegere bygherrerollen til den private investor, der herefter varetager den offentlige bygherres forpligtelser efter udbudsreglerne, almenboligloven og den øvrige lovgivning i forbindelse med opførelse af byggeriet. Denne model betegnes i praksis som ”den delegerede bygherremodel” eller ”agentmodellen," skriver Tina Braad i klummen.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier