Ordrebøgerne tegner lovende for arkitekter i Aarhus

Aarhusianske arkitektvirksomheder har for alvor lagt finanskrisen bag sig. Der tjenes flere penge og ansættes flere medarbejdere.
C.F. Møller har blandt andet vundet opgaven med at tegne Legos nye gigantbyggeri i Billund. Det bliver på 52.000 kvm.
C.F. Møller har blandt andet vundet opgaven med at tegne Legos nye gigantbyggeri i Billund. Det bliver på 52.000 kvm.

I forhold til antallet af fuldtidsansatte medarbejdere i arkitektvirksomheder er der i Aarhus Kommune nu flere ansatte i branchen end før finanskrisen, skriver JP Aarhus. Det viser tal i en specialkørsel fra Danmarks Statistik bearbejdet af analysevirksomheden Estatistik.

"Branchen har det generelt godt. Vi er på et overraskende højt niveau, og vi kan se, at investeringsvilligheden er vendt tilbage også hos private virksomheder. Samtidig betød finanskrisen, at vi har haft fokus på udlandet. Det er en lang proces, hvor der skal bruges kræfter på at bygge en forretning op," siger Julian Weyer, arkitekt og partner i C.F. Møller, til JP Aarhus.

I Aarhus Kommune var der i 2008 1079 fuldtidsansatte i arkitektbranchen. I 2015 var antallet 1123, hvilket udover arkitekter også omfatter konstruktører, administrativt personale og andre typer ansatte.

Ud over flere ansatte så er økonomien i de aarhusianske tegnestuer, som er blandt de største i Skandinavien, også væsentligt forbedret i 2015 i forhold til de foregående regnskabsår. Fremgangen vises også i mange 2015-regnskaber fra en række aarhusianske arkitektvirksomheder, skriver JP Aarhus.

Arkitekter klumper sig sammen

C.F. Møller har lagt to år med underskud bag sig

Købere strømmer til udfordret byggeri

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også