Ballade om milliardbyggeri på Bispebjerg fortsætter

Ledelsen på Bispebjerg Hospital beskylder sine bygherrerådgivere for at have overset en graverende fejl.
Vicedirektør på Bispebjerg Hospital Claes Brylle Hallqvist. | Foto: Niels Hougaard/Polfoto
Vicedirektør på Bispebjerg Hospital Claes Brylle Hallqvist. | Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Balladen om et milliardbyggeri på Bispebjerg Hospital fortsætter. Hospitalets vicedirektør, Claes Brylle Hallqvist, beskylder nu sine bygherrerådgivere for at have overset en fatal fejl. Omvendt bliver han beskyldt for at have opdigtet sin kritik. Det skriver Jyllands-Posten.

Både arkitektfirmaet C.F. Møller og rådgivningsvirksomheden COWI har anlagt en klagesag mod hospitalet ved Klagenævnet for Udbud efter at have tabt konkurrencen om byggekontrakten. C.F. Møllers beskyldes af vicedirektøren for at have udformet illustrationer i sit prospekt misvisende.

"Vi har brugt mange penge på at hyre rådgivere, men det var først, da jeg selv fandt en lineal frem meget sent i processen, at det stod klart, at to senge ikke kan passere hinanden. Og det siger jo sig selv, at man ikke kan have et hospital, hvor to senge ikke kan passere hinanden," siger Claes Brylle Hallqvist til Jyllands-Posten.

Flere kilder, som sad med i den forhandlingsgruppe, der skulle finde frem til det bedste projekt, siger til Jyllands-Posten, at det ikke er korrekt, at rådgiverne havde overset gangbredderne. På grund af tavshedspligt vil de dog ikke udtale sig med navns nævnelse. Interne og eksterne rådgivere på Bispebjerg pegede i juli sidste år på, at et konsortium med arkitektfirmaet C.F. Møller i spidsen skulle vinde kontrakten. Trods det endte et konsortium anført af KHR som vinder - efter ønske fra bl.a. Claes Brylle Hallqvist og byggechef på Bispebjerg Hospital Vagn Risby Mortensen.

Milliardudbud af hospitalsbyggeri vækker kritik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også