EjendomsWatch

Dansk Mipim-ambassadør kalder kritik forståelig: "Skal følges op"

Tony Christrup, formand for Byggesocietetets gruppe, der står for den danske repræsentation på ejendomsmessen Mipim, indbyder til møde efter Danske Arkitektvirksomheders kritik af messens indgreb mod forsamlingsfriheden.

Tony Christrup, tidligere formand for Byggesocietetet og nuværende formand for samme organisations gruppe, der står for den danske repræsentation på Mipim. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten.

Kritik af verdens største ejendomsmesse Mipim for at begrænse forsamlingsfriheden i Cannes i de dage, hvor messen løber af stablen er forståelig og skal følges op.

Det mener Tony Christrup, der af Byggesocietetets landsbestyrelse er udpeget som formand for den gruppe, der står for den danske repræsentation på Mipim. Han vil indbyde parterne til et møde om sagen i løbet af næste uge.

"Jeg forstår den kritik, der er rejst, og jeg vil tage initiativ til at mødes med kritikerne for at drøfte sagen og i fællesskab afklare, om der er en mulig vej frem. For mig handler det om, at Danmark og Greater Copenhagen er så stærkt repæsenteret i Cannes, som overhovedet muligt," udtaler Tony Christrup, tidligere formand for Byggesocietetet, i en meddelelse sendt til EjendomsWatch.

Han udtaler sig, efter Lene Espersen, adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder, torsdag eftermiddag kritiserede Mipim i et interview med Børsen.

"Der er flere hensyn"

Lene Espersen mener, at Mipim begrænser hendes og andres forsamlingsfrihed ved at kræve, at folk fra ejendomsbranchen uden Mipim-adgangsbillet ikke holder møder udenfor messens afgrænsede område, mens messen står på.

Det gjorde netop Danske Arkitektvirksomheder og ejendomsorganisationen Byens Netværk under Mipim i 2019 og blev efterfølgende mødt med krav fra Mipim om, at alle deltagere skulle have en af de 15.000 kr. dyre adgangsbilletter.

Senere har Byens Netværk også fået besøg af Mipim-repræsentanter hjemme i Danmark.

Lene Espersen har taget sagen op i EU-parlamentet og oplyser, at Danske Arkitektvirksomheder ikke kommer til at deltage i Mipim-messen i 2020, skriver Børsen.

"Der er flere hensyn i denne sag. Mipim ønsker at beskytte deres event, men de danske aktører inden for bygge- og ejendomsbranchen skal også have gode muligheder for at deltage med deres egne arrangementer. For mig at se må sagen ikke ende i juridiske fortolkninger af komplicerede regler. Vi skal have den sunde fornuft på bordet og fokusere på at finde løsninger," udtaler Tony Christrup.

Forbyder "unfair konkurrence og parasitvirksomhed"

I sættet af regler på Mipims hjemmeside, der blandt andet skal sikre, at branchefolk, der tager til Cannes, mens messen står på, køber adgangsbillet, er der et punkt, der hedder unfair konkurrence og parasitvirksomhed.

Under punktet står der, at deltagere i Mipim ikke må deltage i aktiviteter, der er identiske med eller ligner de aktiviteter, der finder sted under Mipim uden for messecentret.

"Det gælder især steder som hoteller eller andre steder uden for messen i løbet af perioden, hvor messen finder sted," står der i regelsættet.

Handler man i strid med Mipims regler forbeholder Mipim sig retten til at gå i retten samt kræve økonomisk godtgørelse.

Analysefirmaet RELX, der er børsnoteret i London, Amsterdam og New York, står bag Mipim-messen. Udstillinger og messer udgjorde i 2018 16 pct. af omsætningen, oplyser selskabet.

Branchedirektør boykotter messe: "Jeg er forarget på fællesskabets vegne"

Byggesocietetet glæder sig over et mere tydeligt boligministerium

Byggesocietetet får ny landsformand

Byggesocietetet: Mipim skaffer investorer til Danmark – så husk at spytte i kassen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier