Lokale arkitekter skal rådgive på nyt plejecenter til 61 mio. kr.

Morsø Kommune har valgt et arkitektfirma fra Aars som totalrådgiver på et nyt demens- og plejecenter, der forventes at stå klar inden udgangen af 2019.
Morsø Kommune har valgt et arkitektfirma fra Aars som totalrådgiver på et nyt demens- og plejecenter. | Foto: Ritzau Scanpix/Tycho Gregers.
Morsø Kommune har valgt et arkitektfirma fra Aars som totalrådgiver på et nyt demens- og plejecenter. | Foto: Ritzau Scanpix/Tycho Gregers.

Når et nyt demens- og plejecenter skal opføres i Morsø Kommune, bliver Krogh Madsen Arkitekter fra Aars totalrådgiver på projektet. Arkitektfirmaet skal i samarbejde med Ingeniørgruppen Vestjylland styre udformning og opførelse af det nye center i Nykøbing, skriver Morsø Folkeblad.

Krogh Madsen Arkitekter skal have 2,9 mio. kr. for totalrådgivningen, hvilket er godt 500.000 kr. billigere end det lokale A & I Rådgivende Ingeniører, der havde givet bud på opgaven sammen med Arkitektgruppen Limfjorden. Det beløb indgår i den samlede budgetpris på 61,7 mio. kr., fremgår det.

"Det er vigtigt, at vi har øje for, at vi skaber rammerne for folks eget hjem. Så det skal både føles hjemligt og samtidig have moderne og tidssvarende faciliteter, som akn give den bedst mulige pleje," siger Henning Sørensen (V), formand for det sociale udvalg i Morsø Kommune, til avisen.

Det nye demens- og plejecenter bliver 3600 kvm og får 48 boliger, hvoraf der bliver 30 demensboliger og 18 ældreboliger, fremgår det.

Der er afleveret en foreløbig skitse, men det er endnu ikke muligt at se, hvordan centret i Nykøbing kommer til at se ud, fremgår det. Det første spadestik forventes at kunne tages i foråret 2019, så centret kan stå færdigt inden årets udgang.

Krogh Madsen Arkitekter har bygget mere end 3000 almene boliger og har blandt andet været totalrådgiver for plejecentre og demenscentre i Viborg, Glesborg, Grenå og Støvring, skriver Morsø Folkeblad.

Alment boligselskab sagsøger kommune

Ældres organisationer advarer om mangel på boliger

NCC bygger boliger til blinde og svagtseende for 188 mio. kr.

Staten efterlyser ejerne af 12 grunde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også