Staten efterlyser ejerne af 12 grunde

I Morsø Kommune efterlyses ejerne til 12 jordstykker, der samlet har en størrelse på over 40.000 kvm. Grundene ligger i tilknytning til et planlagt vådområdeprojekt i Nordjylland.
Sådan kan et vådområde i Morsø Kommune se ud. | Foto: PR: Morsø Kommune.
Sådan kan et vådområde i Morsø Kommune se ud. | Foto: PR: Morsø Kommune.
AF JULIE THOMSEN

Landbrugsstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet leder efter ejerne af 12 grunde i Morsø Kommune i Nordjylland. Landbrugsstyrelsen har planer om, at grundene skal indgå i det nye vådområdeprojekt Jølby Nor, der skal blive landets største af sin slags, skriver Thisted Dagblad.

Grundene strækker sig over et område på 41.799 kvm, hvor den største er på 19.700 kvm og den mindste på 53 kvm.

"Det er lidt udsædvanligt, at der er så store ejendomme, som vi ikke kan fastslå ejermændene til. Typisk vil der i denne slags sager være tale om mergelgrave og enge, som har været drevet i fællesskab," siger Ricky Maron Friis Weissenborn, jordfordelingsplanlægger i Landbrugsstyrelsen i Tønder, til avisen.

Da jorden ikke er tinglyst, skal Landbrugsstyrelsen i første omgang efterlyse en ejer. Lykkes det ikke at finde frem til ejeren, kan der afsiges ejendomsdom, som resulterer i, at staten overtager jorden, oplyser han.

De 12 jordstykker ligger hovedsageligt syd for Rute 26 og øst for Vestmorsvej i tilknytning til vandløbene Lyngbro Bæk og Mejerirenden. Hvis man mener at være ejer af et eller flere af arealerne, bedes man henvende sig til Landbrugsstyrelsen.

Staten overtager strandhotel trods privat bejler

Staten vil tjene 34 mio. kr. på at sælge campingpladser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også