NCC bygger boliger til blinde og svagtseende for 188 mio. kr.

Entreprenørvirksomheden NCC sætter gang i boligbyggeri af 119 københavnske ældre- og plejehjemsboliger, der når en samlet pris på 188 mio. kr.

NCC starter byggeriet af 119 ældre- og plejehjemsboliger tiltænkt blinde, svagtseende og døvblinde i Valby i København. Boligerne skal stå færdige i 2019 og har en værdi af 188 mio. kr.

"Projektets overordnede vision er at skabe Europas bedste plejecenter, ældreboliger og aktivitetstilbud for ældre blinde, svagtseende og døvblinde borgere med følgehandicaps som demens og fysisk funktionsnedsættelse," lyder det i en pressemeddelelse fra NCC.

NCC bygger nyt revisordomicil i Aarhus 

Derfor er byggeriet ifølge NCC udarbejdet sammen med organisationer, der har har bedre styr på de anderledes behov, end entreprenørvirksomheden selv. Dansk Blindesamfund har hjulpet med "en logisk opbygning af huset."

Ligeledes er der på samtlige vægge tiltænkt håndlister. På den måde kan beboerne altid finde rundt, selvom de ikke kan se, hvor de går.

"Vi har haft tætte dialoger med brugerne af det kommende hus, så vi har virkelig gjort os umage med at finde de rette løsninger til de kommende beboere, hvilket er afgørende for, at de kan opnå trivsel, selvstændighed og sikkerhed i deres hverdag," siger Trine Skou Tindborg, områdedirektør i NCC Danmark i pressemeddelelsen.

NCC bygger 187 boliger på Teglholmen i København 

Det nye byggeri skal rumme flere forskellige ting, der skal flytte tankerne fra det, at det er en institutionsbygning. Det skal blandt andet være muligt at gå til tandlæge og frisør. For at  "pirre og træne" beboernes lugtesans bliver der også etableret et orangeri. Der er også tiltænkt et "træningskøkken," der skal gøre beboerne trygge med at lave mad.

Projektets rådgivende ingeniør bliver svenske Sweco. Posten som bygherre er delt mellem AKB København og KAB. Også artikekthatten er delt, her mellem Cubo og Force4, mens landskabsarkitekten er Bogl.

De 119 boliger fordeler sig på henholdsvis 93 almene plejeboliger og 26 almene ældreboliger.

NCC lander milliardkontrakt på tunnelbyggeri 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb