Dansk arkitektfirma vinder arena-opgave i Norge

Arkitektfirmaet 3XN skal tegne en ny arena i centrum af Norges næststørste by. Derudover skal firmaet, der har base i København, udfærdige en såkaldt masterplan for området.
Det danske arkitektfirma 3XN skal tegne et nyt vartegn i Bergen, der gør centrum af byen til et sted for mennesker frem for biler. | Foto: PR-visualisering. 3XN.
Det danske arkitektfirma 3XN skal tegne et nyt vartegn i Bergen, der gør centrum af byen til et sted for mennesker frem for biler. | Foto: PR-visualisering. 3XN.

Den centrale del af Bergen skal transformeres med en ny arena som omdrejningspunkt, og det danske arkitektfirma 3XN har vundet opgaven med at tegne den.

Den nye arena skal spille en central rolle i udformningen af et helt nyt kvarter, der skal forbinde den indre by med havnefronten i Norges næststørste by. Det skal blandt andet være med til at tiltrække store events inden for musik, sport og kultur, lyder det i en pressemeddelelse.

Det er konsortiet Nygårdstangen Utvikling, som består af Olav Thon, EDG Property og Rexir, der har peget på det danske arkitektfirma.

"At have en arena i centrum af Bergen er en spændende mulighed for lokalsamfundet og lokale erhvervsdrivende. Det vil give borgerne i Bergen nem adgang til kulturelle events af høj kvalitet og gøre Bergen til en ny kulturdestination," udtaler Tor Fredrik Müller, adm. direktør i EDG Property, i meddelelsen.

I det nye kvarter vil der også komme til at blive bygget boliger, en politiskole, et hotel og en biograf. Planen er, at området skal "syes sammen" med de nærliggende distrikter via blandt andet offentlige pladser, der støtter Bergens mål om bæredygtig byudvikling.

"Vi vil ændre området fra at være et sted for biler til at være et sted for mennesker," forklarer Jan Ammundsen, seniorpartner og designchef i 3XN.

Prisen på den samlede entreprisesum eller arkitektfirmaets opgave fremgår ikke af pressemeddelelsen, ligesom størrelsen på det nye byggeri heller ikke bliver angivet.

Udover hovedkvarteret i København har 3XN kontorer i Stockholm, New York og Sydney.

3XN skal gøre Utzon kunsten efter i Sydney

Nyt børnehospital får mange fædre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også