EjendomsWatch

C.F. Møller skal tegne en af Sveriges travleste togstationer

Få dage efter at have vundet opgaven med at designe nyt stationsbyggeri i Oslo, har C.F. Møller vundet endnu et projekt i Sverige.

Foto: PR-visualisering: Elding Oscarson/C.F. Møller

Arkitektfirmaet C.F. Møller med hjemsted i Aarhus sikrer sig endnu en iøjnefaldende designopgave – nemlig konkurrencen om centralstationen i svenske Lund, hvor også danske 3XN var med i opløbet.

Sammen med den svenske arkitektpartner Elding Oscarson skal C.F. Møller således skabe et helt nyt byrum, når der skabes et nyt område over togsporene, der overdækkes med et buet tag af træ.

"Med sin centrale beliggenhed har Lunds nye centralstation potentialet til at udvikle sig til byens bedste mødested. Arkitekterne har fokuseret markant på de rejsendes behov samt det offentligt tilgængelige område, der gør stationen åben og tilgængelig for alle igennem attraktive servicetilbud," siger Andreas Meyer, forretningsudvikler hos Jernhusen, i en pressemeddelelse.

Jernhusen er en statsejet virksomhed med fokus på ejendomme langs jernbanenettet i Sverige — en slags pendant til DSB Ejendomme i Danmark.

Lund Centralstation har dagligt ca. 70.000 rejsende. Til sammenligning har Københavns Hovedbanegård omkring 80.000, fremgår det.

Danske arkitekter skal tegne en af Sveriges travleste stationer

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

C.F. Møller henter ny chef hos Arkitema

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier