EjendomsWatch

C.F. Møller skal tegne en af Sveriges travleste togstationer

Få dage efter at have vundet opgaven med at designe nyt stationsbyggeri i Oslo, har C.F. Møller vundet endnu et projekt i Sverige.

Foto: PR-visualisering: Elding Oscarson/C.F. Møller

Arkitektfirmaet C.F. Møller med hjemsted i Aarhus sikrer sig endnu en iøjnefaldende designopgave – nemlig konkurrencen om centralstationen i svenske Lund, hvor også danske 3XN var med i opløbet.

Sammen med den svenske arkitektpartner Elding Oscarson skal C.F. Møller således skabe et helt nyt byrum, når der skabes et nyt område over togsporene, der overdækkes med et buet tag af træ.

"Med sin centrale beliggenhed har Lunds nye centralstation potentialet til at udvikle sig til byens bedste mødested. Arkitekterne har fokuseret markant på de rejsendes behov samt det offentligt tilgængelige område, der gør stationen åben og tilgængelig for alle igennem attraktive servicetilbud," siger Andreas Meyer, forretningsudvikler hos Jernhusen, i en pressemeddelelse.

Jernhusen er en statsejet virksomhed med fokus på ejendomme langs jernbanenettet i Sverige — en slags pendant til DSB Ejendomme i Danmark.

Lund Centralstation har dagligt ca. 70.000 rejsende. Til sammenligning har Københavns Hovedbanegård omkring 80.000, fremgår det.

Danske arkitekter skal tegne en af Sveriges travleste stationer

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

C.F. Møller henter ny chef hos Arkitema 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier