Aarhusianere er klar til at rive Bruuns Bro ned

Planer om at bygge ny bro over Aarhus Hovedbanegård har folkelig opbakning. Det endelige udfald får betydning for udvikling af shoppingcenter for trecifret millionbeløb.
Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten
Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

I en ny Wilke-måling foretaget for JP Aarhus er et flertal af aarhusianerne tilfredse med, at et flertal i Aarhus Byråd har anbefalet Banedanmark at rive Bruuns Bro ned til fordel for en ny bro med større frihøjde over sporanlægget ved Aarhus Hovedbanegård.

Således svarer 31,7 pct., at etableringen af en ny Bruuns Bro er en virkelig god eller god plan, mens 33,6 pct. finder planen acceptabel. 34,7 pct. mener, at det er en mindre god eller dårlig plan.

"Det tyder på, at vi er kommet ud med budskabet om, at det handler om en modernisering og forandring af byrummet. I en del udlægninger er der en ret negativ tone i forhold til planen, men jeg glæder mig over, at aarhusianerne har sat sig ind i sagen og kan se visionerne og mulighederne med en ny bro og et nyt byrum," siger Steen B. Andersen (S), formand for teknisk udvalg, til JP Aarhus.

Claus Brændgaard, centerleder i det Steen & Strøm-ejede Bruun’s Galleri, har i Århus Stiftstidende tidligere opfordret til at hæve Bruuns Bro for at give plads til Banedanmarks elektrificering af den jyske længdebane. Dermed vil togtrafikken kunne fortsætte fra Aarhus Banegård og dermed også kundetilstrømningen til shoppingcenteret, der ligger i forbindelse med banegården.

Steen & Strøm, der ejer Bruun's Galleri, har ventet meget længe på, at Banedanmark beslutter, om styrelsen vil hæve højden under Aarhus Banegårds vandrehal, eller den vil grave skinnerne en halv meter ned for at få plads til fremtidens eldrevne tog.

Valget af løsning er helt afgørende for, at Steen & Strøm kan komme i gang med at investere mange hundrede mio. kr. i en udvidelse af Bruun's Galleri.

Bruun’s Galleri ønsker en ny bro og vandrehal

Shoppingcenter-kæmpe tripper for at udvide for flere hundrede millioner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb