EjendomsWatch

Aarhus åbner op for højere byggeri

Politikere barsler med forslag til ny højhuspolitik for centralt område i Aarhus. Ambitionen er en klynge af højhuse i byen, lyder det fra rådmand.

Aarhus vil i de kommende år skyde i vejret. Bugtcentret, som det tidligere Lighthouse-projekt på Aarhus Ø nu bliver kaldt, bliver med sine 128 meter landets højeste bygning. | Foto: PR-visualisering: 3XN

Det centrale Aarhus skal skyde i vejret. Sådan lyder lokale politikeres planer for en ny højhuspolitik i Danmarks næststørste by ifølge Århus Stiftstidende.

En række høje byggeprojekter afventer, at kommunen får lavet en særlig højhuspolitik for området syd for udløbet af Aarhus Å i et område, der omfatter Europaplads, Mindet, rutebilstationen og Sydhavnen.

"Med højhuspolitikken bliver der mulighed for at bygge flere høje huse i området. Jeg håber, vi kommer til at se adskillige nye høje huse syd for å-udløbet, så vi får indtrykket af en klynge høje huse," siger Kristian Würtz (S), teknisk rådmand i Aarhus Byråd, til Århus Stiftstidende.

To højhuse på Frederiks Plads bag Bruuns Galleri er allerede godkendt. I forvejen rager bygninger som Europahuset, HLHuset og EY-bygningen op i området.

Erhvervshøjhuse skyder op over hele Aarhus

Landets højeste bygning ender i armene på Aarhus-duo

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier