Banedanmark: Bruuns Bro i Aarhus skal rives ned

Banedanmark vil rive den aarhusianske Bruuns Bro ned for at få plads til køreledninger, skinner og tog, når skinnerne skal elektrificeres. Butikker må flytte ud.
Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten
Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

Når det danske jernbanenet skal elektrificeres til Aarhus er den overliggende Bruuns Bro simpelthen for lav til, at både skinner, tog og køreledninger kan være der. Derfor vil Banedanmark rive broen ned, og bygge en ny, som dog bliver smallere.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Problemet med at bygge en ny, men smallere bro, er, at der ikke vil være plads til butikkerne i Bruuns Arkade. Og ifølge avisen er det altså ikke en del af Banedanmarks projekt at genopføre plads til de handlende.

"Disse omkostninger vil således skulle findes ved lokale parters medfinansiering, da det ikke er en del af elektrificereringsprojektet," skriver Banedanmark i et høringsnotat som svar på, hvorvidt man ønsker at betale for en bredere bro.

Såfremt planen går igennem og de syv butikker, der i dag har til huse i Bruuns Arkade, skal rykkes ud, vil de få økonomisk erstatning, lyder det fra Banedanmark.

Bruun’s Galleri ønsker en ny bro og vandrehal

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også