EjendomsWatch

Banedanmark: Bruuns Bro i Aarhus skal rives ned

Banedanmark vil rive den aarhusianske Bruuns Bro ned for at få plads til køreledninger, skinner og tog, når skinnerne skal elektrificeres. Butikker må flytte ud.

Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

Når det danske jernbanenet skal elektrificeres til Aarhus er den overliggende Bruuns Bro simpelthen for lav til, at både skinner, tog og køreledninger kan være der. Derfor vil Banedanmark rive broen ned, og bygge en ny, som dog bliver smallere.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Problemet med at bygge en ny, men smallere bro, er, at der ikke vil være plads til butikkerne i Bruuns Arkade. Og ifølge avisen er det altså ikke en del af Banedanmarks projekt at genopføre plads til de handlende.

"Disse omkostninger vil således skulle findes ved lokale parters medfinansiering, da det ikke er en del af elektrificereringsprojektet," skriver Banedanmark i et høringsnotat som svar på, hvorvidt man ønsker at betale for en bredere bro.

Såfremt planen går igennem og de syv butikker, der i dag har til huse i Bruuns Arkade, skal rykkes ud, vil de få økonomisk erstatning, lyder det fra Banedanmark.

Bruun’s Galleri ønsker en ny bro og vandrehal

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier