164 Aarhus-lejligheder solgt til Catella-fond

Projektboliger omkring tidligere fragtmandscentral i Åbyhøj er det største frasalg i ejendomsudviklers historie.
Foto: PR
Foto: PR

Den Aarhus-baserede ejendomsudvikler Innovater har som led i boligprojektet Åbyen i Åbyhøj solgt i alt 164 lejligheder til ejendomsfonden Catella Wohnen Europa, oplyser selskabet.

Salget følger efter, at 102 andre lejligheder blev solgt til Core Property Management i en handel, som EjendomsWatch beskrev i sidste måned.

"Innovater har haft et stort, men spændende arbejde med at få alle enderne til at nå sammen. Vort samarbejde med NREP har gjort det muligt for os at udvikle, bygge og nu sælge efter færdiggørelse. Det er sket i en tid med stigende priser i Aarhus, og derfor er det meget tilfredsstillende, at vi har fået lov at være med hele vejen i værdiskabelsen," siger Morten Lykke, direktør i Innovater, i en meddelelse.

"Det er efterhånden mange år siden, vi startede på denne sag, og derfor er det også en stor glæde at kunne være de første, der afslutter et projekt i området," fortsætter han.

Området omkring Åbyen bliver en helt ny bydel, hvor de mange blokke og lejlighedstyper skal sikre et spændende liv og mere variation i området. Byggeriet af hele den første etape er igangsat, og blokkene bliver færdige lidt efter lidt. Samtidig er planerne for den sidste del af Fragtmandscentralen også ved at falde på plads, fremgår det.

Det er fire år, at Innovater og NREP indgik et samarbejde omkring udvikling af ca. 21.500 kvm bolig og butiksareal med i alt 266 lejligheder. Efter færdiggørelsen af første etape er nu både første og sidste del af projektet solgt i den hidtil største transaktion, Innovater har deltaget i, skriver Innovator.

Ifølge Jakob Flymer, investeringsmanager i NREP, ser NREP et stort potentiale i Åbyen og værdsætter muligheden for at være blandt spydspidserne i udviklingen af den nye bydel sammen med Innovater.

"Nu, hvor projektudviklingen er gennemført, er det naturligt for os at overdrage stafetten til mere langsigtede investorer. I den forbindelse er vi glade for at have kunnet tiltrække både dansk og udenlandsk institutionel kapital, hvilket vi anser for en blåstempling af projektet og dets kvaliteter," lyder det.

Transaktionen er gennemført ved hjælp af Sadolin & Albæk og advokatfirmaet Plesner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også