Ejendomsselskaber bygger boliger for 3,4 mia. kr.

NREP og Arkitektgruppen skal i fællesskab udvikle op mod 1000 lejeboliger i København. Volumen er afgørende for samarbejdet, lyder det.
Foto: PR
Foto: PR

Udbyderen af ejendomsfonde NREP og projektudvikleren Arkitektgruppen skal sammen bygge boligejendomme for 3,4 mia. kr., skriver Børsen. Samarbejdet skal føre til ca. 1000 boliger i København, hvor de fleste af boligerne bygges på i Ørestad på Amager, mens der også skal bygges Teglhusene i Sydhavnen. I alt bygges 104.000 kvm.

Planen er, at ejendomme bygges til at have på bøgerne i deres fælles selskaber med en gensidig forkøbsret. De ultimative ejere af de nye boligprojekter er to fonde, hvor primært forsikringsselskaber og pensionskasser fra Norden, Centraleuropa og USA er investorerne bag.

"For vores vedkommende handler samarbejdet først og fremmest om volumen. På denne måde kan vi gabe over mere, end vi ville kunne alene. Det giver os mulighed for at tage en større markedsandel, mens markedet stadig er gunstigt," siger Robin Feddern, adm. direktør og medejer af Arkitektgruppen, til Børsen.

Han tror på, at de forskellige beliggenheder er så god, så en situation, hvor boligudbuddet kommer til at overstige efterspørgslen fra Københavns befolkningstilvækst, ikke vil ramme projekterne.

I en pressemeddelelse fortæller Rune Højby Kock, partner i NREP, at han ser frem til samarbejdet, og at det skal slå positionen på det københavnske boligmarked fast.

"Udvidelse af samarbejdet er med til at cementere vores strategiske fokus på udvikling af attraktive boligprojekter i København, som vi fortsat ser et stort behov for," udtaler han i pressemeddelelsen.

Foto: PR visualisering
Foto: PR visualisering

PR-visualisering af byggefelt 1,1 i Ørestad Syd, som bliver på knap 8300 kvm.

Projektudvikler forventer stor vækst i Østjylland

NREP sælger erhvervsejendomme i Aarhus

Arkitektgruppen bygger fynske boliger for trecifret millionbeløb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også