EjendomsWatch

Flyvende start for nyt bykvarter i Nordsjælland

Freja Ejendomme melder om næsten alt udsolgt i ny bydel på den tidligere Flyvestation Værløse. Bonava er blandt køberne af byggeretter.

Bonavas første projekt på den tidligere Flyvestation Værløse, Filmhusene, kommer til at bestå af rækkehuse. | Foto: PR-illustration

Sydlejren på den nedlagte Flyvestation Værløse i Nordsjælland er kommet et stort tættere på at blive et nyt bolig- og erhvervsområde. Stort set alle byggeretter er solgt, og arbejdet med at bygge boliger er gået i gang.

Det skriver statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, der de seneste fire år har arbejdet på at udvikle området til en ny bydel, i en pressemeddelelse.

"Vi har været begunstigede af en mangfoldig og engageret gruppe af investorer, som hver især har drømme og ambitioner for området. Filmstationen har købt den primære del af erhvervsområdet, Bonava har investeret i 3 byggefelter på i alt 18.000 kvm og Bofællesskabet Mageløse har sat sig på 5000 kvm, og yderligere et bofællesskab er på vej. Derudover har vi solgt en byggemulighed på 10.000 kvm til Reka Group," siger Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør hos Freja Ejendomme, i meddelelsen.

Bonavas første projekt i området, Filmhusene, kommer til at bestå af rækkehuse.

"Flyvestationen har en helt enestående historie og ligger samtidig naturskønt i Værløse. Den rummer muligheder for at udvikle netop den type af hyggelige nabolag som Bonava er bedst til. Her kan vi skabe funktionelle og bæredygtige hjem for mange familier," siger Torben Modvig, adm. direktør hos Bonava, i meddelelsen.

Bonava bygger første boliger på nedlagt flyvestation 

Bonava sætter 100 boliger til salg på gammel flyvestation

166 boliger på vej på gammel flyvestation

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier