EjendomsWatch

Bonava sætter 100 boliger til salg på gammel flyvestation

De første af i alt 100 svanemærkede rækkehuse er sat til salg på Flyvestation Værløse af projektudvikleren Bonava. (Opdateret.)

Foto: PR

(Artikel opdateret 10. januar kl. 11.10 med kommentarer fra kommunikationschef Dorte Andersen.)

Projektudvikleren Bonava, der udspringer af NCC, har sat 100 svanemærkede boliger til salg på den tidligere Flyvestation Værløse, efter at en lokalplan for området Sydlejren blev vedtaget i november. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Vi ønsker at skabe gode, funktionelle hjem med fokus på bæredygtighed for almindelige familier. For os indebærer dette at tage hånd om klima- og miljøudfordringer, men også at udvikle hyggelige nabolag, hvor mennesker trives og føler sig hjemme. Den sociale bæredygtighed er i dag mindst lige så vigtig som energi og klima," siger Torben Modvig, adm. direktør i Bonava.

Boligerne på de to byggefelter, som Bonava købte for et halvt år siden, får navnet Filmhusene, et navn, der er inspireret af den nærmeste nabo, nemlig filmstudiet Filmstationen, hvor der bliver optaget film og reklamer, fremgår det videre.

En god størrelse

"Projektet har en god størrelse for os, for med projektudvikling handler det jo om at balancere risiko. Her denne størrelse god for vores risikobalance og passer godt til vores størrelse, som vi er nu," siger Dorte Andersen, der er kommunikationschef i Bonava.

Hun påpeger samtidigt, at Bonava selv bygger samt har egen produktionskapacitet. Hun ønsker dog ikke at angive projektværdien og henviser til, at Bonava er et børsnoteret selskab.

Flyvestationen dækker et areal på størrelse med Frederiksberg Kommune, og det er planen at bevare de store hangarer og såkaldte F16 shelters til rekreative områder. Når Filmhusene er færdigudviklede, forventer man fra Bonavas side, at området vil kunne rumme 430 familier, fremgår det videre.

Filmhusene er det første projekt i Sydlejeren og omfatter 100 rækkehuse i to og tre plan med haver og tagterasser. Med Filmhusene tæller Bonavas svanemærkede huse næsten 600, ifølge pressemeddelelsen.

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier