EjendomsWatch

Freja Ejendomme mere end fordobler resultatet

Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme mere end fordoblede sit resultat i 2016 og kalder præstationen historisk. Samme højder forventes dog ikke det kommende år.

Foto: Ritzau Scanpix/Valdemar Jørgensen.

Der er stor begejstring at spore hos statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme.

Selskabet kommer nemlig ud af 2016 med et overskud før skat på 585,7 mio. kr., hvilket er en stigning på mere end 121 pct. og det største nogensinde, skriver Freja i en pressemeddelelse.

"Det historiske overskud er primært skabt gennem transformation af tidligere statslige ejendomme til nye funktioner med en ny lokalplan. I 2016 har vi fået et rekordhøjt antal lokalplaner godkendt – i alt 8 lokalplaner for 230.000 etagemeter i en række forskellige kommuner," udtaler Karen Mosbech, adm. direktør i Freja ejendomme, i meddelelsen.

Resultatet af salg og udvikling af ejendomme stiger med knap 105 pct. til 582,8 mio. kr., hvilket er et resultat af 29 endeligt solgte ejendomme i løbet af året. Freja har nu 50 ejendomme i porteføljen, og de udgør en værdi på i alt 718,9 mio. kr., hedder det i regnskabet.

"Vores årsregnskab viser, at det godt kan betale sig at have det lange lys på og arbejde for at få skabt det bedst mulige projekt med de rigtige samarbejdspartnere, selvom udfordringerne til tider synes uoverstigelige. Jeg glæder mig til at se de mange nye projekter vokse frem," udtaler Karen Mosbech.

Mere afdæmpede forventninger

Mens 2016 er et historisk år for Freja, skal man ikke forvente, at 2017 bliver det samme. I hvert fald ikke målt på resultatet. Selskabet forventer således et overskud før skat på mellem 150 og 250 mio. kr.

"Det er blevet lettere for investorerne at finde finansiering, og der er mere risikovillig kapital tilgængelig. Derfor forventer vi, at de positive takter i markedet forsætter i 2017. For Frejas vedkommende forventer vi dog ikke at samme historiske højder i 2017 som i 2016. Det skyldes, at vores portefølje ved indgangen til 2017 ikke indeholder store ejendomme i København K," udtaler Karen Mosbech.

Af de projekter, Freja forventer sig meget af i den kommende tid, er blandt andet projektet på Flyvestation Værløse, hvor der i foråret skydes gang i byggeriet af de første 200 boliger, samt et byggeri på 15.000 kvm. i København Ø.

Freja-direktør indtræder i direktionen 

Fra politistation til boligbyggeri 

Grønt lys til stort byggeprojekt i Helsingør  

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier