EjendomsWatch

Nyborg får nye ungdomsboliger med 3D-printet byggeri

En Odense-baseret projektudvikler bygger 54 nye ungdomsboliger på en gammel gård i Nyborg, hvor fællesbygning skal være landets første 3D-printede ejendom. Projektet er allerede sat til salg for investorer.

Her ses et eksempel på 3D-print i et mindre format end et vaskehus på 40 kvm. | Foto: PR/Fortus 3D

Projektudvikleren Scankon bygger sammen med entreprenøren Bo-Care 54 nye ungdomsboliger i fynske Nyborg, skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi finder det her projekt interessant at investere i, fordi det kobler sig tæt til campus-dannelsen omkring Nyborg Gymnasium. Ungdomsboligerne kommer til at ligge ikke kun tæt på campus, men også nær banegården," Nikolai Røjkjær, adm. direktør i Scankon, til avisen.

Når byggeriet står færdigt, er det ifølge Nikolai Røjkjær meningen, at ungdomsboligerne skal afhændes. Han melder om kontakt til flere mulige købere.

Vaskerummet er ikke altid det mest opsigtsvækkende ved en ny ejendom, men i dette byggeri gøres der brug af hollandsk teknologi til at producere Danmarks første 3D-printede bygning, fremgår det. Processen foregår ved at lave enkelte elementer i Holland og derefter køre dem til Nyborg. Det giver, ifølge avisen, et vaskerum på 40 kvm til en pris på ca. 750.000 kr.

Grib de digitale muligheder i bygge- og ejendomsbranchen

Dansk virksomhed skal promovere teknologi på årets Mipim-messe

3D-målinger giver markante besparelser hos KAB

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier