EjendomsWatch

Investor bag Kolding Sky hiver i nødbremsen

Et planlagt salg af projektboliger i højhusbyggeri går alligevel mere trægt end ventet. Derfor vil bygherren holde døren på klem for mulige nedskæringer i projektet, så man kan sænke priserne.

Foto: Arkitema

Det er endnu ikke lykkedes for bygherren Bjert Invest at sælge så mange af de 56 lejligheder i det planlagte højhus Kolding Sky i Design City Vest, at byggeriet kan sættes i gang. Derfor beder firmaet nu Kolding Kommune om lov til at droppe højhusets parkeringshus for at sætte skub i processen, skriver Fredericia Dagblad.

Dermed håber Martin Jensen, direktør for Bjert Invest, at kunne udbyde boligerne til en pris, der bedre matcher efterspørgslen. Om salget af lejlighederne i Kolding Sky siger han, at " der er en okay interesse for det". 10-12 lejligheder er reserveret, hvilket dog her ved slutningen af den oprindelige salgsperiode er i underkanten i forhold til at sætte projektet i gang.

"Vi beder bare om muligheden for at gøre det. Vi kan sagtens fastholde p-huset, og det kan også stadig være, at vi gør det. Men det har altid været akilleshælen i Kolding Sky, for det er meget dyrt. Hvis vi undlader at opføre det og kigger på nogle mere fleksible parkeringsløsninger i stedet for, så skal der i princippet sælges mindre, før der kan bygges," siger Martin Jensen til Fredericia Dagblad.

Det parkeringshus, der nu er usikkerhed om, skulle indeholde ca. 100 pladser, hvoraf de 20 er tænkt som offentligt tilgængelige. Nu ønsker Bjert Invest mulighed for at nøjes med at anlægge 56 parkeringspladser på terræn til husets beboere. Til gengæld skal virksomheden så betale ind til de fælles parkeringsløsninger i Design City Vest, fordi højhuset udløser et lovmæssigt parkeringskrav på 74 pladser.

Kun én protest mod Kolding-højhus i 19 etager

Rigmænd holder hånden under fynsk boliginvestering 

Han bygger højt, lavt og mod fjorden: "Kolding er verdens navle"

Lokal investor melder hus forbi omkring skrottet boligprojekt hos Danica

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier