EjendomsWatch

Investor bag Kolding Sky hiver i nødbremsen

Et planlagt salg af projektboliger i højhusbyggeri går alligevel mere trægt end ventet. Derfor vil bygherren holde døren på klem for mulige nedskæringer i projektet, så man kan sænke priserne.

Foto: Arkitema

Det er endnu ikke lykkedes for bygherren Bjert Invest at sælge så mange af de 56 lejligheder i det planlagte højhus Kolding Sky i Design City Vest, at byggeriet kan sættes i gang. Derfor beder firmaet nu Kolding Kommune om lov til at droppe højhusets parkeringshus for at sætte skub i processen, skriver Fredericia Dagblad.

Dermed håber Martin Jensen, direktør for Bjert Invest, at kunne udbyde boligerne til en pris, der bedre matcher efterspørgslen. Om salget af lejlighederne i Kolding Sky siger han, at " der er en okay interesse for det". 10-12 lejligheder er reserveret, hvilket dog her ved slutningen af den oprindelige salgsperiode er i underkanten i forhold til at sætte projektet i gang.

"Vi beder bare om muligheden for at gøre det. Vi kan sagtens fastholde p-huset, og det kan også stadig være, at vi gør det. Men det har altid været akilleshælen i Kolding Sky, for det er meget dyrt. Hvis vi undlader at opføre det og kigger på nogle mere fleksible parkeringsløsninger i stedet for, så skal der i princippet sælges mindre, før der kan bygges," siger Martin Jensen til Fredericia Dagblad.

Det parkeringshus, der nu er usikkerhed om, skulle indeholde ca. 100 pladser, hvoraf de 20 er tænkt som offentligt tilgængelige. Nu ønsker Bjert Invest mulighed for at nøjes med at anlægge 56 parkeringspladser på terræn til husets beboere. Til gengæld skal virksomheden så betale ind til de fælles parkeringsløsninger i Design City Vest, fordi højhuset udløser et lovmæssigt parkeringskrav på 74 pladser.

Kun én protest mod Kolding-højhus i 19 etager

Rigmænd holder hånden under fynsk boliginvestering 

Han bygger højt, lavt og mod fjorden: "Kolding er verdens navle"

Lokal investor melder hus forbi omkring skrottet boligprojekt hos Danica

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier