EjendomsWatch

Lokal investor melder hus forbi omkring skrottet boligprojekt hos Danica

Byens borgmester appellerer til at "tænke lidt kreativt". Formuende lokal investor med præference for boligejendomme er ikke interesseret i projektet.

Pierre Legarth, adm. direktør i Pierre Ejendomme. | Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Ladefoged

Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding Kommune, ærgrer sig i Jydskevestkysten over, at Danica Pension dropper planerne om at ombygge en tidligere universitetsbygning i byen til boliger. Han opfordrer nu til at "tænke lidt kreativt, så vi kan få andre bragt i spil".

En af byens ejendomsudviklere, Pierre Legarth, tvivler dog på, at der kan indrettes boliger. Han satser netop på at udvikle boliger i Kolding, og han har også været på besøg i ejendommen og regnet på tingene.

"Når Danica ikke kan få økonomien til at hænge sammen, så er der ikke nogen, der kan få tingene til at hænge sammen. Det bliver alt for dyrt at bygge om til lejligheder. Alle vinduer skal skiftes, og lejlighederne bliver alt for store," siger Pierre Legarth til Jydskevestkysten.

Han synes dog, at den tidligere universitetsbygning er en af byens flotteste ejendomme. Derfor har den også fortjent bedre end at stå tom, lyder det fra Pierre Legarth, der tidligere i år tjente stort på at sælge sin autolakeringskoncern, Pierre.dk, der er Europas største af sin slags.

Danica Ejendomme opgiver boligbyggeri i Kolding 

Ejendomsinvestor fra Kolding har solgt sit livsværk

Kolding-matator satser på private boliger

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier