Outlet-planer i Kolding nærmer sig afklaring

Endelig byggetilladelse butikscenter og boliger på kommunale parkeringsarealer vejer tungt hos potentielle investorer, lyder det fra udvikleren bag projektet. Men uret tikker, for byrådet truer med at kræve handlen annulleret.
Foto: Tegnestuen Mejeriet
Foto: Tegnestuen Mejeriet

I løbet af de næste seks måneder vil Koldings borgere og politikere efter alt at dømme få en afklaring på outletcentret Holmstadens fremtid. Det siger Carsten Kjærgaard, direktør for udviklingsselskabet Nordic Design Village, efter Kolding Kommune i mandags udstedte den endelige byggetilladelse til det kæmpe store projekt på de nuværende parkeringsarealer på Holmsminde og Riberdyb.

Udstedelsen af byggetilladelsen betyder, at byggeriet helt fysisk skal være i gang, inden der er gået et år. Ellers vil Kolding Byråd ifølge borgmester Jørn Pedersen (V) forlange, at handlen om byggegrunden går tilbage.

"Men vi har ingen ambitioner om at bruge et år. Vi arbejder meget effektivt hen imod at forsøge at være på plads med noget, så vi kan melde noget endeligt ud, inden vi skriver 2018," siger Carsten Kjærgaard til avisen.

Projektdirektøren siger videre, at det har "betydelig værdi", at Nordic Design Village nu endelig har en endelig og gyldig byggetilladelse til outlet-projektet med 100 boliger og 59 butikker. Her vil man nu præsentere den grydeklare case til udenlandske investorer, efter Horsens-udvikleren mistede tålmodigheden og trak interessen tidligere på året.

Bliver centret til noget, kan det allerede nu forvente kamp om kunderne i det sydlige Jylland. Tidligere i juni blev det meldt ud, at Parken Sport & Entertainment sammen med en britisk investor vil bygge et outlet-center ved koncernens ferieresort Lalandia i Billund.

Britisk ejendomsinvestor vil bygge outlet-center i Billund

Casa trækker sig fra outletcenter i Kolding

Sky rigmand kan blive outletcenters redning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også