Aarhus efterlyser gode ideer til 30.000 kvm gammelt industriområde

I et forsøg på at føre et gammelt industriområde i byens Sydhavnskvarter ind i en ny og mere moderne tid, har kommunen sendt et projekt på 30.000 kvm i konkurrence.
Danske Banks planlagte domicilejendom i Sydhavnskvarteret i Aarhus. | Foto: PR-illustration
Danske Banks planlagte domicilejendom i Sydhavnskvarteret i Aarhus. | Foto: PR-illustration

Et gammelt kranspor til transport af kul bliver et centralt omdrejningspunkt for Aarhus-bydelen Sydhavnskvarteret, hvor erhverv igen kommer i hovedsædet. Derfor lancerer kommunen en konkurrence, hvor der skal findes en overordnet vision for det 30.000 kvm store projekt.

Aarhus og Aalborg kan øge tempoet i to store udviklingsprojekter 

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Konkurrencen om Kulkransporets fremtid skal sikre Sydhavnskvarteret en flyvende start som en ny og mangfoldig bydel. Kulkransporet giver området omkring Sydhavnen karakter, og jeg glæder mig til at se de forslag, der skal være med til at tegne fremtiden for og udviklingen af Sydhavnskvarteret som en ny og spændende del af vores by," siger Kristian Würtz (S), rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Kulkransporet havde oprindeligt den funktion at transportere kul, og selvom kul i dag ikke indgår i produktionen hos områdets erhvervsliv, er det fortsat planen, at Kulkransporet skal bevares og fungere som en "pulsåre" mellem Aarhus Midtby og Sydhavnskvarteret. Det ligger i planerne, at Danske Bank skal have sit aarhusianske hovedsæde i industrikvarteret.

Nyt Danske Bank-domicil i broget kvarter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også