EjendomsWatch

Projektudvikler: Banker har berøringsangst over for fast ejendom

Mens Finanstilsynet advarer pensionskasserne mod at yde erhvervslån, undrer ejendomsinvestoren Ib Henrik Rønje sig over bankernes tilbageholdenhed.

Foto: Ritzau Scanpix/Bo Svane

Med et lån fra Pensam på 200 mio. kr., der nu er tilbagebetalt, har ejendomsudvikler Ib Henrik Rønje og hans selskab Kongeegen kun godt at sige om pensionskassernes indtog på markedet for erhvervslån, der traditionelt har været domineret af bankerne.

Berlingske omtaler fredag, hvordan Finanstilsynet atter advarer pensionskasserne mod at lege bank, men ifølge Ib Henrik Rønje er netop bankerne for forsigtige:

"Jeg undrer mig over, at bankerne siger nej til sådan en forretning, men de har berøringsangst over for fast ejendom. Men det var en god løsning med Pensam," siger han til Berlingske efter, at lånet er tilbagebetalt og de 150 boliger med en forventet salgssum på 1 mia. kr. løbende bliver solgt og ifølge Rønje er udsolgt til sommer.

Vicedirektør i Finanstilsynet, Jan Parner, sætter spørgsmålstegn ved, om pensionskasserne er dygtige nok til den kreditvurdering, som bankerne har mange års erfaring med.

EjendomsWatch omtalte fornylig FB Gruppen, hvor medejer Hans-Bo Hyldig argumenterede for, at der for pensionskasserne ligger en lavere risiko. Såfremt lånene ikke bliver betalt tilbage, kan pensionskassen selv overtage byggeriet og tjene penge på udlejning.

PKA giver tilsagn om 4,2 mia. kr. til Carlsberg Byen

Pensionskassers udlån til byggeprojekter bekymrer Finanstilsynet 

Projektudviklere uforstående over bekymringer for pensionskassers byggelån 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier