EjendomsWatch

Projektudvikler: Banker har berøringsangst over for fast ejendom

Mens Finanstilsynet advarer pensionskasserne mod at yde erhvervslån, undrer ejendomsinvestoren Ib Henrik Rønje sig over bankernes tilbageholdenhed.

Foto: Ritzau Scanpix/Bo Svane

Med et lån fra Pensam på 200 mio. kr., der nu er tilbagebetalt, har ejendomsudvikler Ib Henrik Rønje og hans selskab Kongeegen kun godt at sige om pensionskassernes indtog på markedet for erhvervslån, der traditionelt har været domineret af bankerne.

Berlingske omtaler fredag, hvordan Finanstilsynet atter advarer pensionskasserne mod at lege bank, men ifølge Ib Henrik Rønje er netop bankerne for forsigtige:

"Jeg undrer mig over, at bankerne siger nej til sådan en forretning, men de har berøringsangst over for fast ejendom. Men det var en god løsning med Pensam," siger han til Berlingske efter, at lånet er tilbagebetalt og de 150 boliger med en forventet salgssum på 1 mia. kr. løbende bliver solgt og ifølge Rønje er udsolgt til sommer.

Vicedirektør i Finanstilsynet, Jan Parner, sætter spørgsmålstegn ved, om pensionskasserne er dygtige nok til den kreditvurdering, som bankerne har mange års erfaring med.

EjendomsWatch omtalte fornylig FB Gruppen, hvor medejer Hans-Bo Hyldig argumenterede for, at der for pensionskasserne ligger en lavere risiko. Såfremt lånene ikke bliver betalt tilbage, kan pensionskassen selv overtage byggeriet og tjene penge på udlejning.

PKA giver tilsagn om 4,2 mia. kr. til Carlsberg Byen

Pensionskassers udlån til byggeprojekter bekymrer Finanstilsynet 

Projektudviklere uforstående over bekymringer for pensionskassers byggelån 

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier