Pensionskasse giver tilsagn om 4,2 mia. kr. til Carlsberg Byen

PKA yder sin anden og største finansieringsramme, der bl.a. skal sikre opførelsen af 200.000 kvm med tårnhuse.
Foto: Mathias Svold/Polfoto
Foto: Mathias Svold/Polfoto

Byggefinansieringen af næste etape af Københavns nye centrale bydel, Carlsberg Byen, er på plads. Det sker i form af en finansieringsramme på 4,2 mia. kr. fra PKA, som også har finansieret første etape.

"Byggeriet og salget af den første etape går meget fint, og vi har stor tiltro til, at Carlsberg Byen fortsætter den gode udvikling. Derfor giver vi nu en ny finansieringsramme til den næste byggefase, så det historiske område kan fortsætte udviklingen til et dynamisk bykvarter til gavn for beboerne og København," siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA, i en pressemeddelelse.

Den nye finansieringsramme skal bl.a. finansiere byggeriet af fire tårnhuse med boliger, kontorer, forretninger, restauranter og caféer ligesom eksisterende, historiske bygninger restaureres, så de bl.a. kan benyttes til kulturaktiviteter. Der vil også blive skabt en række byrum, pladser og grønne områder i den næste etape.

"Den nye aftale med PKA finansierer den største etape i udviklingen af Carlsberg Byen og afspejler markedets store interesse for bykvarteret både i forhold til vores boliger, erhvervslejemål og butikslokaler. Vi har allerede et meget positivt samarbejde med PKA om det igangværende byggeri, og vi er meget tilfredse med, at PKA på den baggrund har valgt at stille yderligere finansiering til rådighed,” siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen, i meddelelsen.

Over for Børsen onsdag afviser han at udtale sig nærmere om lånevilkårene.

I ejerkredsen af Carlsberg Byen har Realdania netop solgt ud, hvilket har gjort pensionsselskabet PFA til største aktionær.

Advokatfirmaet Horten har rådgivet PKA.

Carlsberg Byen åbner nye forretningsmuligheder for PFA

Hoffmann vil bygge hotel i Carlsberg Byen 

Ny investor rykker ind i Carlsberg Byen og har mål om mere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også