EjendomsWatch

Projektudviklere uforstående over bekymringer for pensionskassers byggelån

Projektudviklere undrer sig over Finanstilsynets bekymringer for pensionsselskabernes ejendomsinvesteringer. Kasserne har langt bedre mulighed end bankerne for at klare sig helskindede gennem nedgangstider, påpeger de.

Hvor der før var grønthandlere, skal der nu være almene boliger, lejelejligheder og ejerlejligheder. Planen er dog også, at der skal være plads til butikker og cafeer. | Foto: PR-illustration

Vidt forskellige spilleregler gør, at ellers store investeringer ikke har samme risiko for en pensionskasse som for en bank. Hvor banken skal sikre sit udlån og skaffe kontanter, kan pensionskasserne godt bruge et ejendomsprojekt i porteføljen.

"De har en helt anden risikoafvejning. Hvis det hele går galt, så er vi ejendomsudviklere de første, der mister penge, og så kan pensionsselskabet overtage projektet til en favorabel pris. Der er i min oplevelse tale om finansiering i et område, som pensionskassen selv ville købe ejendomme i," siger Hans-Bo Hyldig.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier